Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2014, week 19

Europa huilt - en ik ook

dagcolumn
4.5 met 4 stemmen 166
Freelance journalist in Berlijn, één uit velen. Deed vaak autoraces voor "Sport im Bild". Redelijk onopvallend. Geboren Osnabrück 22-06-1898. Erich Maria Remark, door hemzelf later tot Remarque herdoopt. Remark was dus geen palindroom van Kramer zoals Nederlandse kramers nogal eens denken. Dat was zelfs Nazileugen om hem joods te laten lijken.
Opgeroepen voor dienstplicht 1916. Als rekruut prikkeldraadlegger aan het Westelijk Front. Diksmuide. November 1917 getroffen door granaatsplinter.…

Pijltjes maken

dagcolumn
3.8 met 4 stemmen 2.254
“Papa wil je pijltjes voor me maken?”
Mijn zoon heeft het al ettelijke keren gevraagd. En natuurlijk heb ik ze gemaakt. Met een vieze smaak van de inkt heb ik het ene na het andere pijltje lopen rollen en plakken. En natuurlijk ging hij mij nadoen. Pijltjes maken leer je alleen door het vaak te doen.
Maar hij kreeg de slag maar niet te pakken. Hij bleef mij nog een jaar lang nodig hebben.
Niets is leuker dan met je vriendjes pijltjes blazen door open ramen met een buis van PVC. Een echt…

Een man is geen vrouw

dagcolumn
3.8 met 4 stemmen 216
Een van de meest ergerlijke dingen die een vrouw een man kan aandoen, althans mijn vrouw mij, is een vraag te stellen over iets wat ik niet alleen niet weet, maar ook niet kan weten en waarvan ik vind dat zij zou moeten weten dat ik het niet weet.
Wat voor weer is het morgen? Wie gaat de Tour de France winnen? Wat voel je als er te veel CO2 in de lucht zit? Wie is de president van Malawi? Dat soort vragen.
Dat ik mij zo erger is terug te voeren op het verschijnsel dat vrouwen graag samenwerken…

Bespottelijk

dagcolumn
3.3 met 9 stemmen 232
Onder het mom van moeders theedoek, dan lijkt het ingewikkelder dan het is hoor. Strijders nog wel...die benaming zou ik zelf nou nooit geven aan dat legertje woestijnwratten, afgestudeerd op de horror van een luizig gedeelte uit de Islam. Slapende kinderen de keel afsnijden en in brand steken. Dan ben je geen strijder en je hebt al geen gezicht, maar een ten dode opgeschrevene. Geloof het of niet: Karma is a bitch.
Omringd door schietgebedjes neemt hij de leiding en breeduit plaats. Met dikke…

Klagen

dagcolumn
4.5 met 4 stemmen 426
Zelf ben ik niet zo'n klager. Ik heb weleens pijntjes en dingetjes, maar meestal merkt mijn vrouw daar niks van. Ook als ik terugkijk naar voorbije tijden, heb ik mijn mindere momenten gehad in werk en privé. Maar ach, zo gaat dat in het leven.
Het lijkt nu toch een beetje mode om je klaagzang in de media bekent te maken. Ik heb natuurlijk geen status als BN'er. Voor mij zou het dus niet werken. Maar steeds vaker lijkt het publiekelijke geklaag op mij over te komen als excuus. Zoals een coach…