Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2014, week 28

Aandacht graag

dagcolumn
4.5 met 6 stemmen 228
Het valt niet altijd mee om het eens te zijn Arnon Grunberg. Hij is mij vaak te cynisch in zijn keuzen voor de heersende orde. Met name die van het kapitalisme en de mens teruggebracht tot marktwezen. Maar vandaag een uitzondering. Arnon schreef ‘Mensen willen gezien worden omdat ze vrezen niet echt te bestaan.’ Als antwoord op ‘levenskunstfilosoof’ Joep Dohmen die ‘de behoefte om gezien te worden ziet als grote kwaal van deze tijd’.
Helaas moet ik meteen op de rem trappen. Arnon…

Wipkip

dagcolumn
3.8 met 4 stemmen 155
Je denkt er niet bij na dat er over een wipkip heel veel wordt nagedacht. Dat doen ze dan met name bij de gemeente. Ik heb de hand weten te leggen op een wipkipveiligheidsinstructie. Als je toch nagaat wat er allemaal mis kan gaan dan wil niemand toch een wipkip meer?
Stel je een groep oudere mannen voor met ruitjeshemden die in een ruimte waar de ramen niet open kunnen na veertien sessies tot het volgende zijn gekomen: (hou je vast...)
Hobbelwippen worden ook wel wipkippen of veerelementen…

Wet op de Gelijke Rechtsbijstand

dagcolumn
4.0 met 5 stemmen 131
De Wet op Gelijke Rechtsbijstand bestaat niet, want ik heb hem verzonnen, maar het zou wellicht toch een goed idee zijn om het te maken. Ik kreeg vandaag het idee, toen ik terug dacht aan de zaken die ik bij het vak Civiel Recht ontdekte dat we een hele serie cases te zien kregen tussen particuliere partijen. Het waren vaak complexe zaken die natuurlijk bepaalden waar de grens van het recht zou komen te liggen.
Het viel me op dat die zaken vaak tussen banken of verzekeraars enerzijds en…

U heeft verdacht veel van anderen weg.

dagcolumn
3.2 met 4 stemmen 150
Die multiculturele wereld is er wél en U kunt er rustig van uitgaan, dat een avondje stappen heel goed te doen is. Maar dan zonder een grimmige sfeer, rondom dronken om met alle plezier jezelf onsterfelijk belachelijk te maken. Dan mogen ze nog zo schamper het dansen afschrijven op de 40 plusser of nog erger: alsof ritme enkel uit je genen komt...zie maar eens over de luie drempel, maar dan echt uit je ogen te kijken. Dat is Salsa, dansen in alle talen van de regenboog, hoe moeilijk kan het…

Nalatenschap

dagcolumn
3.9 met 8 stemmen 402
Ome Harrie reed tot voorbij zijn tachtigste levensjaar nog auto. In zijn geval was dat een Fiat Panda. Geen grote, want dat was hij met zijn één meter zestig zelf ook niet en hij was alleen. De auto was net zo bejaard als hij. Hij wachtte na een bezoek ooit met vertrekken omdat het regende en zijn ruitenwissers het niet zo goed deden. Of wij wel wisten wat dat niet kostte, twee nieuwe ruitenwissers? Of het wel verantwoord was dat hij überhaupt auto reed, vroegen wij ons als familieleden wel…

Buitenland

dagcolumn
4.0 met 1 stemmen 151
Ik zag Anja lopen bij het restaurant. Ze had rugnummer één achterop staan. De opvallende oranje kleur had ze van mij niet aan hoeven trekken. Ik kan vrouwelijk schoon prima waarderen, maar Anja legde de accenten op haar lichaam verkeerd.
Naar mijn idee in elk geval.
Pas toen Anja uit beeld verdwenen was, realiseerde ik me dat Oranje waarschijnlijk moest voetballen diezelfde avond. Dat gebeurde regelmatig deze weken en ik volgde het niet nauwkeurig. Het is vreemd wat het buitenland met je kan…