Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2014, week 34

Slappe lach

dagcolumn
4.4 met 7 stemmen 253
In Het Parool zaterdag 23 augustus geeft Henk Spaan, zelf opgeworpen voetbalmeester, Ajaxied Daley Blind een 9+. Toelichting:
'Het heeft 25 jaar geduurd voordat Ajax een nieuwe Arnold Mühren vond. Het middenveld onder Frank de Boer is nog niet zo in balans geweest als in de formatie Blind-Viergever-Klaassen. Het is bijna niet voor te stellen dat Maher-Wijnaldum-Hiljemark er iets tegen kan inbrengen. Alleen een paar bevliegingen van Depay zouden PSV kunnen redden van puntverlies.'
Dat valt niet…

Huidschurft

dagcolumn
4.3 met 3 stemmen 159
Zelden ben ik tijdens mijn vakantie zoveel slachtoffers van oorlogsgeweld en lijders aan een zware vorm van huidschurft tegen het lijf gelopen. Gehavende types met verschrikkelijke wonden op rug, schouders, armen of benen en niet zelden op meerdere plekken tegelijk. Vaak gingen de verminkingen gepaard met een serieuze vorm van overgewicht en een lodderige blik. Ook de spraak was meestal aangetast maar het accent was onmiskenbaar van down under.
Ik had het dramatisch mis.
Op Bali, waar dit…

Joop

dagcolumn
4.0 met 5 stemmen 138
Ik weet niet hoe hij heet, de man die ik laatst op een borrel ontmoette, maar laat ik hem Joop noemen – naar mijn oom die ik ook niet zo mag. Deze Joop beweerde dat het hele Nederlandse autowegennet rotzooi is.
Natuurlijk staan er wel eens files. Het komt ook voor dat er een ongeluk gebeurt. Er rijden ook agenten die je wel eens een boete voor te snel rijden geven, maar om nu te zeggen dat het hele Nederlandse autowegennet rotzooi is. Ik herken dat niet zo. Sterker. Ik herken dat helemaal…

Ik ook van jou, mam.

dagcolumn
3.7 met 6 stemmen 246
Even aan mijn moeder vragen...nee, dat kan echt niet meer. En serieus, daar hád zij ook niets mee. Dan mag zij niet goed geweten hebben wat ze in Godsnaam met mij aan moest, er is niemand met wie je zo kon lachen als met haar. Niemand die zo haar best deed, op haar manier dan. De tijd die ze voor mij nam, dat zie je tegenwoordig niet meer. Overstelpt met de gekste dingen, wél een gedichtje, maar gek genoeg spendeerde ze nog geen minuut aan het kleinste beetje van intimiteit. Nou, ik doe niets…

Oudtopia

dagcolumn
3.8 met 11 stemmen 1.630
Jezus: ‘…Zie, ik sta aan de deur en ik klop. Als iemand mij hoort en de deur opent, zal ik bij hem binnenkomen en maaltijd met hem houden en hij met mij.’ Openbaring hoofdstuk 3.

‘Memorabele televisie.’ Zo kondigde de VPRO-gids de driedelige documentaire oudtopia aan. Een videoverslag van twee jonge honden, Tim den Besten(27) en Nicolaas Veul(30) die een maand lang in een Haags woonzorgcentrum survivalden. Hoe is het om oud en niet meer zelfstandig te zijn, met huisgenoten die je…

Postduiven

dagcolumn
3.5 met 4 stemmen 541
'Hilversum 3 bestond nog niet'. Het lijkt uit een grijs verleden te komen, maar ik hoorde het toch echt. Herman van Veen. Een geweldige zanger, acteur, cabaretier en nog veel meer. Ik kan me de plaat waar dit op stond ook nog herinneren 'In vogelvlucht'.
En wat is er sinds die tijd veranderd? Hilversum 3 werd natuurlijk het hippe broertje van 1 en 2. Later Radio 3 en nu 3FM.

Naamsveranderingen.…
Gustaf Kreuz24 augustus 2014Lees meer…