Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2014, week 50

Kerstpuzzel.

dagcolumn
4.1 met 8 stemmen 522
Hij klinkt voor een jongen van de vlakte zoals ik, al was dat meer een glazen stad, nogal bekakt. Zijn carrière doet zich voor als die van een durfal. Intelligent is-ie. Vrienden? Hij is bevriend in zéér verschillende kringen. Die hem niet altijd even zeer zijn toegedaan. Zelfs nog met zo'n roomse corpsbal uit een familie die uit de boter de zeep inklom. Sinds zijn eigen corpstijd. Maar zijn chique vriend kon de waan der tijden niet weerstaan, hij ging bij de PPR. Om erbij te zijn? Kan het…

Wat nou milde griep?!

dagcolumn
4.6 met 5 stemmen 150
Zit ik in de derde week van mijn griep, met pieken en dalen in de koorts, met een nare slijmhoest die maar niet ophoudt en die mij het spreken en zingen bijkans onmogelijk maakt wat helemaal niet kan want dan heb ik geen inkomsten dus ik moet wel van alles verzinnen om nog enigszins een boterham op tafel te kunnen krijgen zoals noscapine naar binnen werken en stomen met eucalyptus, lees ik verdorie in de media dat het een milde griep betreft (!) die met name kinderen tot vier jaar treft!
Ik…

Marleen Barth is misschien mijn held

dagcolumn
4.2 met 4 stemmen 167
Als PvdA-lid moet ik natuurlijk erg bezorgd zijn, nu het kabinet staat te trillen in zijn voegen. Maar het lukt niet erg goed. Ik kan niet zo trots zijn op de bijdrage van mijn partij in dit kabinet. Er zijn tal van onderwerpen waar PvdA-kiezers boos op zijn en ik zie eigenlijk geen onderwerpen waarvan ik denk van hé, daar zijn de VVD-kiezers even boos. Men is niet erg blij, maar toch, er gaat meer geld naar defensie …

Met alle liefde, daar geloof ik helemaal niets van.

dagcolumn
2.9 met 11 stemmen 231
Zo moeilijk is het nou ook weer niet hoor. Om te beginnen al niets te zoeken hier en vluchten, dat kan echt niet meer...de man komt uit Benin. Maar wel binnen afzienbare tijd al een bekende bij de politie, wegens mishandeling. Verbijsterend, niet waar? Van akte, zo was getekend. Als notoire leugenaar weliswaar, maar dat mocht de pret niet drukken.
Een psycho die zich zwaar aangetrokken voelt tot het brandblusapparaat, het is mij te vergezocht allemaal. Dan mag ik misschien niet helemaal op de…

STORM

dagcolumn
3.7 met 3 stemmen 188
Ik wist waar ik aan begon. De oostkust van Patagonie is niet het meest lieflijke deel van de wereld om te bezeilen. De Drake Passage en Kaap Hoorn in het zuidpuntje van Zuid Amerika zijn berucht. Darwin, die hier met de Beagle ruim voor mij voer sprak over 'droge, zeer harde wind uit het zuidwesten' en 'stormachtig weer'. Niet voor niets worden de wateren tussen de 40-ste en 60-ste breedtegraad de 'roaring forties' en 'furious fifties' genoemd.
Ik vaar mee met zeiljacht 'Anne Margeretha'.…

Zevende oudejaarsconference in dichtvorm

dagcolumn
3.3 met 3 stemmen 168
Voor het zevende jaar op rij verzorgen de dichters Ko de Laat en Coenraedt van Meerenburgh op 31 december een oudejaarsconference in dichtvorm. In hun programma ‘Het jaar rond in 52 snelsonnetten’ brengen zij een compilatie van de actuele gedichten die ze afgelopen jaar publiceerden op gedichten.nl.
Het programma van De Laat en Van Meerenburgh is voor zover bekend de enige oudejaarsconference in dichtvorm. Daarnaast is het ook de eerste oudejaarsshow die op 31 december plaatsvindt.
De…
Redactie15 december 2014Lees meer…

Nederland (2)

dagcolumn
4.0 met 2 stemmen 1.284
December is een maand van gezelligheid. We kruipen bij elkaar met de sinterklaasavond, de kerst en Oud en Nieuw. Vaak is het ook een maand om terug te kijken op het jaar. Vast te stellen waar we nu staan in het leven en om nieuwe plannen en ideeën te maken. Met dit in het achterhoofd, zal mijn zondagcolumn een kritische noot over ons land worden.
De ouderen die ons land weer hebben opgebouwd na de Tweede Wereldoorlog komen bedrogen uit. Eerst zijn ze gepakt door de crisis, die is ingezet door…
Gustaf Kreuz14 december 2014Lees meer…