Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2015, week 10

Vincent

dagcolumn
3.2 met 4 stemmen 270
“Goedemiddag, wij komen voor Vincent, is hij thuis?”
Een hikkende lach en twee goedmoedige glimlachen van de drie bewakers bij de toegangsbalie van het Kröller-Müller Museum straalden ons toe. ‘Ja, die is te vinden in de zalen aan het eind van de eerste gang rechts’. ‘Doet u hem onze hartelijke groeten.’
We waren speciaal gekomen voor hem. De anderen hoefden we vandaag niet te zien. Claude niet, Eduard niet, Paul (2x) niet, en ook niet Edgar. Zelfs niet Pierre-Auguste. Alleen…

Ski

dagcolumn
3.7 met 3 stemmen 140
En ineens vond ik een mapje met voedselbonnen in het doosje met herinneringen aan mijn vader. Voedselbonnen. Daar kan ik me zo weinig bij voorstellen.
Ik sta nu op een Alp en probeer heelhuids een dal te bereiken. Met lunchtijd gaan we iets stevigs eten in een bergrestaurant. Met bier. Wie denkt er dan aan voedselbonnen? Zou mijn een vader een goede skiër zijn geweest als hij de kans had gehad?
Voedselbonnen. Jezus Christus. Mijn vader was afhankelijk van voedselbonnen. En ineens besef ik…

Vertrouwen in de politiek

dagcolumn
2.5 met 2 stemmen 159
Het vertrouwen in de politiek neemt af. Een recent dieptepunt was een discussie tussen vertegenwoordigers van studenten van de UvA met leden van de oppositie van de Tweede Kamer. De vertegenwoordiger van de SP dacht lekker tegen het kabinet aan te kunnen schoppen, maar hij kreeg nul op rekest.
‘We hebben jullie gesteund, we hebben jullie tomatensoep gebracht,’ meldde hij trots.
‘Dank voor de soep. Dat was prettig, maar we hebben geen soep nodig, maar maatregelen en die leveren jullie ook…

Zo gelikt zo gedaan.

dagcolumn
3.8 met 4 stemmen 188
Het kan niet op. Bijna alsof het voor niets is, geweest. Soms kan de mens zich zó stierlijk vervelen en per slot van rekening maakt geld gelukkig, Uw meest exotische dromen waar. En er ís wat opgeofferd aan de felbegeerde aandacht die daar bij komt kijken....met je gangstaanjagende zonnebril en huistijger. Het is dan ook altijd hetzelfde liedje...met een doodordinaire kater wil je zeker niet gezien worden.
Volgens het laatste snufje, blijft U aan de lijn...dat is wachten op problemen…

Voor volk en vaderland

dagcolumn
4.2 met 5 stemmen 237
Koning Willem-Alexander heeft gisteren minister Ivo Opstelten en staatssecretaris Fred Teeven ontslag verleend.
De koning deed dit op de voordracht van de minister-president op de meest eervolle wijze.
Mijn vraag is of dit verstandig is geweest van onze premier. Iets minder eervol had van mij wel gemogen. Functioneel ontslag was voldoende geweest.
Algemeen bekend is dat Minister Opstelten vaak niet van de hoed en de rand wist en dat Staatssecretaris Teeven ook in zijn vorige carrière als…

Moestuintjes

dagcolumn
3.2 met 4 stemmen 362
‘Als je haast hebt, ga dan langzamer’
Het is druk. Nou ja, ik heb het druk. Of ik vind dat ik het druk heb, want wanneer heb je het eigenlijk druk? Of te druk? Mijn waarschuwingslampje is de moestuin. Shit, roep ik, als ik de mesthoop zie als ik bij mijn moestuin kom om deze column te schrijven. ‘Die bult moet ook nog weggewerkt worden. Ik was het bijna vergeten. ‘Rustig aan, jij,’ vertelt die koeienstront me.
Zou Albert Heijn daarover iets in de bijsluiter bij de moestuintjes gezet…

Protest

dagcolumn
2.5 met 2 stemmen 145
De studentenprotesten worden nu ook gesteund door de docenten van de Universiteit van Amsterdam. Ze demonstreren omdat ze meer democratie willen. De besluitvorming is ondoorzichtig en dat moet veranderen, vinden ook de leraren.
Mooi dat de studenten bijval krijgen van hun meesters.
De partijleider van de Christenunie (CU) Arie Slob vindt dat de invoering van het nieuwe leenstelsel voor studenten moet worden uitgesteld. In een interview gisteren met nu.nl vertelde hij de studenten ook te…