Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2015, week 12

Politiek

dagcolumn
4.2 met 4 stemmen 746
Een van de lastigste dingen om te snappen is: hoe de zaken waar we als mens middenin leven eigenlijk in elkaar zitten.
Alsof dat nog niet lastig genoeg is, komt daar nog bij dat niemand het ons kan of wil vertellen.
Kan niet, kan ik me wel voorstellen.
Wil niet, is lastiger te accepteren.…

De filosoof I.B.

dagcolumn
4.7 met 3 stemmen 142
Vandaag was ik met de grote filosoof I.B. in de hoofdstad van Limburg. Wij waren daar op uitnodiging om een groep verdwaasde lieden te trakteren op keelgeluiden die wij door een perfecte beheersing en een logische schikking der letters en woorden tot betekenisvolle zinnen wisten om te zetten dikwijls ondersteund door klanken van uiteenlopende instrumenten die wij samen bedienden.
Omdat wij op elkaar ingespeeld zijn en ik in het levensonderhoud voorzie van de filosoof, gebeurt dit zonder…

De onkreukbaarheid van de VVD

dagcolumn
4.5 met 2 stemmen 155
De VVD is op jacht naar criminelen en fraudeurs de meest succesvolle partij die Nederland ooit heeft gehad. Dat heeft ze niet zo heel veel plezier van dat succes, want de meeste criminelen en fraudeurs heeft ze in eigen gelederen gevonden – van minister tot wethouder, een raadslid zit achter de tralies en een Tweede Kamerlid werd veroordeeld. De VVD is er buitengewoon goed in geslaagd de dubbele betekenis van de oproep ‘politicus gezocht’ vorm te geven.
Daarom vind ik het een beetje…

...en het komt naar je toe deze zomer!

dagcolumn
3.3 met 11 stemmen 289
Er was eens...een toekomst die er wel heel rozekleurig naar uitzag en het is dan ook geen wonder. Want als het er echt op aan komt, dromen vrouwen van z'n leven nog lang en gelukkig, met het verliezen in sprookjes. En dan net zolang eraan sleutelen, omgebouwd tot het witte stokpaardje, weer helemaal terug van nooit weggeweest en de fik erin. Dat komt er nou van, een opgejaagde man die zich van geen prins kwaad weet.
Terwijl het hier vergeven is van het luxeprobleem wat we aan doen vandaag,…

Plagiaat

dagcolumn
3.2 met 4 stemmen 131
Van wie zijn de woorden?
Van wie is de muziek?
Van wie zijn de gevoelens?
Wie heeft het octrooi aangevraagd op emoties?…

K3

dagcolumn
3.7 met 7 stemmen 354
De papadag moest nog worden uitgevonden. Maar ook ik stond ooit voor de vraag of ik met mijn dochter in de marketingfuik van K3 zou zwemmen. Het was een lastige afweging. Niets overtreft het gedweep van meisjes met hun idolen. De meiden van K3 waren voor zover ik weet de eerste artiesten die zo massaal de gemiddelde leeftijd van hun publiek tot een absurd lage leeftijd konden laten zakken. Mijn dochter was in de ban van het trio.
Ooit - lang voor de indrukwekkende carrière van Kathleen, Karen…

Tien

dagcolumn
3.8 met 4 stemmen 152
Kunt u zich de tijd nog herinneren dat u zich moest bewijzen? En dan bedoel ik tegenover docenten. Jouw inzet en kennis, beoordeeld en vastgelegd op een schaal van één tot tien.
De mening van een ander. Het interesseerde mij destijds niet zoveel.
Daarom nam ik vaak genoegen met zesjes. De cijfermatige waardering zegt mij niets over mijn kennis of inzet. Soms stonden deze twee zelfs haaks tegenover elkaar. De meest nonchalante voorbereiding en uitvoering leverde niet zelden goede scores op. En…