Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2015, week 13

Volle Maan?

dagcolumn
4.3 met 3 stemmen 725
Dr waren wat verontrustende berichten deze week.
Rare berichten, dat je denkt ben ik nou gek?
Met de klemtoon op ik.
Met de klemtoon op toon.…

De ING denkt met mij mee

dagcolumn
4.0 met 4 stemmen 1.019
Terwijl ik dit schrijf besef ik dat het vrijdag goede vrijdag is. Op het moment dat dit stukje in de openbaarheid komt ben ik onderweg naar Parijs. Wat heeft het een met het ander te maken?
Vrijdag loopt het voorbehoud financiering af. Dat wil zeggen dat ik tot dan kosteloos onder de voorgenomen aankoop van mijn nieuwe huis uit kan. Maar vrijdag zijn de banken dicht, niet de makelaar.
Morgen hoor ik van mijn bank of ze mij een offerte kunnen toesturen voor een hypotheek op basis van alle…

De moord in Tuitjenhorn

dagcolumn
4.5 met 4 stemmen 2.692
In Tuitjenhorn gebeurt nooit wat, althans, een enkele keer werd iemand ziek en dan kwam de huisarts. Iedereen in Tuitjenhorn was blij met de huisarts, want hij maakte je beter en als dat niet ging, dan begeleidde hij je in je ziekte.
Op een kwade dag was er een arts-assistent die met de arts mee ging naar een patiënt. De patiënt was letterlijk doodziek. Het was een kwestie van dagen, misschien uren. In ieder geval leed de patiënt helse pijnen en besloot de huisarts van Tuitjenhorn hem…

Wees blij

dagcolumn
3.5 met 8 stemmen 1.675
Ze weet het al zo gespeeld dat ik er nog intrap ook...arme muis, ten dode opgeschreven. Maar niet iedereen is gecharmeerd van de kattenblues of als ik mijn hart vast houdt, ze zal toch niet...en tot mijn grote verdriet, is dat hier niet aan de orde. Dus wees maar blij. Want dat kattengejammer is niet om aan te horen.
Terwijl de regering het moet hebben van snoepreisjes, op de vlucht voor binnenlandse zaken, staat opgeruimd U netjes. Dus ik gewapend met een lach, of ik schiet meteen in het…

Europa: de klusjesman

dagcolumn
4.0 met 5 stemmen 684
Denkend aan Duitsland zie je machtige rivieren langs bruisende industriegebieden stromen. Nog een paar clichés: de geur van braadworst walmt je tegemoet, rondborstige vrouwen in dirndl’s lachen verleidelijk gevaarlijk en auto’s zoeven over de autobahn.
Over een paar jaar genieten de Duitsers zelf het meest van hun eigen ding. Ze rijden vrolijk rond in hun BMW, Audi, Porsche, Mercedes, Opel en Volkswagen. Want ze betalen een schijntje aan wegenbelasting en grijnzen naar de betalende…

Gewoon

dagcolumn
4.0 met 4 stemmen 176
Het was een gewone zaterdagochtend. Het was gewoon grijs buiten en ik had gewoon de tijd om te ontbijten. Gewoon met een krant.
Met de Volkskrant.
Op pagina twee zag ik Halbe Zijlstra, de fractievoorzitter van de VVD. In deze drukke en rumoerige VVD-tijd had hij toch nog een gaatje in zijn agenda voor een interview met de Volkskrant. Op de voorpagina had ik zijn foto al gezien, maar het was nog niet tot me doorgedrongen dat het Halbe Zijlstra-zaterdag zou worden. 
Ik was nog niet zo scherp op…