Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2015, week 19

Verslaving

dagcolumn
4.0 met 10 stemmen 156
Je ziet het wel vaak in vooral grappige films, dat iemand aan de telefoon is (zo eentje die aan de muur hangt met een krullend snoer), opgewonden, boos, gesticulerend, en dat de onzichtbare andere beller plotseling ophangt.
Dan blijft de bellende persoon, meestal een dikkige man, nog even doorsputteren voordat ie merkt dat de telefoon tuut-tuut-tuut zegt.
Vervolgens kijkt hij dan naar de hoorn alsof er geen water meer uitkomt, om dan het bakelieten geval nijdig op z'n armatuur terug te…

Gesloten

dagcolumn
3.8 met 4 stemmen 149
Ook in Hilversum zijn de poortjes gesloten.
Dit op zich weinigzeggende nieuws moet toch vreemd binnenkomen bij vluchtelingen uit Afrika die zich (als ze onze taal al machtig zouden zijn) na een dramatische tocht via Italië een plekje hebben kunnen bemachtigen in ons landje aan de zee. Na de controlepoortjes in Rotterdam zijn dus nu ook de controlepoortjes op het station van Hilversum dicht. Een geluk dat Afrikanen vaak goed kunnen springen.
Er wordt veel gesloten in ons land vind ik.…

Dr. Mr. Jan Roelof Lunsing

dagcolumn
4.4 met 5 stemmen 231
Gistermiddag om 15.48 uur behaalde onze vaste dagcolumnist Jan Lunsing zijn doctoraat aan de Universiteit van Twente. Hij promoveerde op het proefschrift 'De Kloof' dat hij met verve openbaar verdedigde.
Als hoofdredacteur van onze site feliciteer ik Jan (en zijn eega Juultje) van harte met dit wetenschappelijke succes. Ik ben blij dat Jan wil doorgaan met het publiceren van zijn leerrijke dagcolumns op de donderdag.
Ook vandaag laat hij hieronder na de feestdag van 13 mei niet verstek…

Zonder werk

dagcolumn
3.8 met 8 stemmen 149
Reorganisaties, jaarcontracten en tijdelijke banen, ik heb het allemaal meegemaakt. Ook nu was er geen druppel meer uit te persen. Ik mag wederom gaan bekijken wat ik wil worden als ik later groot ben.
Regelmatig tref ik verse werklozen tijdens bijzondere workshops. Vertel hen dan dat juist periodes zonder werk inspirerend kunnen zijn. Zo begon ik uit het niets groentes te verbouwen op mijn balkon. Vijf jaar later deelt de Albert Heijn moestuintjes uit. Een goede vriendin van mij sjouwde zich…

Dating

dagcolumn
3.6 met 5 stemmen 267
Het was onder een boom, dat het me op viel. Het lied van een vogel. Ik keek omhoog en terwijl ik luisterde, zag ik de bladeren. Het deed me denken aan de basisschool. De tijd waarin je nog probeert te onthouden, welke vorm de bladeren hebben en of je die herkent bij een bepaalde naamsoort. Het kon natuurlijk ook zijn dat er iets in de boom hing, zoals eikels of dennenappels. Belangrijke informatie voor boomherkenning. Als kind haalde ik de Eik en Beuk er nog wel uit. Nu herken ik alleen de Berk…