Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2015, week 28

Hoofdzaken IV

dagcolumn
4.0 met 2 stemmen 130
Het is lastig het denken te observeren. Zoals een onderzoeker bijvoorbeeld het gedrag van een mier of een olifant bestudeert, is het voor een mens lastig de vele snelle bewegingen van zijn brein te volgen en de gedragingen en patronen ervan, de slinkse zijsporen en trippelingen langs afgronden en door rivierbeddingen, over kale rotspunten en middendoor drukke marktpleinen met de interne camera te volgen en te observeren.
EEN van de redenen daarvoor is dat de mens denkt (!) (dit is een…

Tekstkleding

dagcolumn
4.5 met 2 stemmen 108
Ik hecht grote waarde aan de mening die vriend F. heeft over kleding en F. vindt dat mannen van een zekere leeftijd geen kleding meer zouden moeten dragen met daarop een tekst. Hij heeft het dan over teksten in de breedste zin des woords dus van reclame voor een bepaald merk tot grappig bedoelde teksten zoals: Als je dit kunt lezen sta je te dichtbij.
Ik ben het met hem eens. Helemaal nu ik weer een aantal dagen op een camping Hollanders heb kunnen observeren en wat die zoal dragen om op te…

Laffe terroristen

dagcolumn
3.3 met 3 stemmen 905
Als een terrorist een aanslag heeft gepleegd, hoor je de dames en heren journalisten vaak verhalen over laffe aanslagen. Maar ik geef het je te doen. Een bom omgorden en dan midden op een marktplein aan een koordje trekken, een zekere dood tegemoet. Dat is niet laf.
Jarenlang vliegles nemen en dan met een paar kameraden de piloot overmeesteren en vervolgens voorin een vliegtuig gaan zitten en daarmee een flatgebouw invliegen. Dat is niet laf.
Door Kopenhagen of Parijs lopen met een mitrailleur…

Kersverse liefde

dagcolumn
3.0 met 3 stemmen 177
Als door een mug gestoken, pak ik wat euro's en stap ik op de fiets. Kleurrijke vlaggetjes heten me welkom. Kwam er al zo vaak langs. Zovele jaren, maar kocht nooit iets. Aardbeien en kersen.
Ik kom voor de kersen. Van die bijna zwarte. Hoor ze zachtjes roepen. Of ik een pond of een kilo wil? Waarom ook niet? Ik ga ervoor. Achter het jonge meisje zie ik een heuse boomgaard. Toch vraag ik me even af of alle kersen op de tafel wel hier geplukt zijn. Herinner me een verhaal over een man die het…

DUURZAAMHEID HOGER OP DE AGENDA

dagcolumn
3.3 met 7 stemmen 305
Laatst was ik op een bijeenkomst waar onze ruimteheld André Kuipers sprak. 'Vanuit de ruimte zie je heel goed de consequenties van de klimaatverandering en de vervuiling,' zei hij. Maar we konden wat hem betreft rustig gaan slapen. 'De wetenschap, de politiek en de markt komen wel met oplossingen, zonder dat we ook maar iets in onze comfortabele levensstijl hoeven te veranderen.' Paus Franciscus plaatst de klimaatdiscussie in een goddelijk perspectief. 'Klimaatactie is een heilige opdracht,'…

Euro

dagcolumn
3.0 met 1 stemmen 144
Ik weet niet hoe het met u is, maar ik ben wel een beetje klaar met die EU. Misschien moeten we er eens uitstappen. Al dat globalistische denken, wat hebben we er werkelijk aan?
En die euro dan.
Het wisselen van geld aan de grens vond ik wel romantisch. Je wist van te voren dat je getild werd. Welk land je ook inging. Alleen de Nederlandse koers was goudeerlijk. Frauderen zit ons niet in het bloed.
Alhoewel we aan een leuke inhaalslag bezig zijn. …