Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2015, week 3

Kolom

dagcolumn
4.5 met 4 stemmen 156
Toen ik nog een koorknaapje was,
zo’n 50 jaar geleden, zongen we
op feestelijke zondagen boven
achter in de kerk vanaf het ‘koor’…

Filter

dagcolumn
4.6 met 9 stemmen 721
Ik weet steeds beter dat ik dingen niet weet.
Dat besef begon jaren geleden al toen ik op tv telkens maar hoorde: “De bekende soap-ster die en die…”, en dat ik dacht: De bekende soap-ster? Ik heb die hele naam nog nooit gehoord.
En daar achteraan dacht ik: ik mis dingen, wat erg. Nu denk ik daar anders over. Ik heb een filter en het is fantastisch dat dat filter voor ‘dingen die er in mijn leven helemaal niet toe doen’ op een hoge stand staat. Ik ken bijna geen enkele soap-ster.…

Wat een bespotting van een mensenleven.

dagcolumn
3.2 met 14 stemmen 277
Niet in de laatste plaats mede DANKZIJ hardleerse moslims zijn het nog altijd KINDEREN op de allereerste plaats, die wereldwijd slachtoffer worden van extremisme, onverdraagzaamheid, lees: onmenselijk gedrag en dat levenslang, meneer de President van Franse Frietpraat. Alsof U niet weet hoe zij gebukt ondergaan, de horror van mensen die het op een akkoordje gooien door religie, niet te verwarren met cultuur en puur uit traditie het er eens goed van nemen.
En maar rondbazuinigen, alsof Turkije…

Filmheld en terrorisme

dagcolumn
3.0 met 2 stemmen 198
De regisseur slaapt slecht. Film maken is zijn leven maar soms zit het tegen. Hij weet wel dat een film produceren niet altijd even makkelijk is, maar wat er nu op de montagetafel ligt is een ramp. Er ging van alles mis. Decors die niet op tijd klaar waren, regen, regen en nog eens regen tijdens de opnames. Lastige producenten die met hun wijsneus en de tijdklok in de weg liepen op de set. Figuranten die maar niet snapten wat ze moesten doen. En vooral de hoofdrolspeler, die er maar een potje…

Dijsselbloem

dagcolumn
3.0 met 1 stemmen 164
Jeroen Dijsselbloem heeft het in zich om Minister-president te worden. De Minister van Financiën weet zich in duidelijke taal uit te drukken en blijft altijd integer. Andere politici denken dat ze integer zijn, wanneer zij zich in rook hullen.
Dijsselbloem niet.
Gisteren vertelde hij in de media dat hij zich zorgen maakt over de Provinciale Verkiezingen. De PvdA staat daarin op verlies. En dat kan betekenen dat in de Eerste Kamer de steun voor het kabinet nog minder wordt.
Dat zou regeren nog…