Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2015, week 33

Winkelen

dagcolumn
3.2 met 5 stemmen 124
Het woord 'winkel' lijkt afkomstig te zijn uit het Duits, waar het 'hoek' betekent. De winkel op de hoek is daarmee een tautologie geworden en het werkwoord winkelen een bezigheid die je uitoefent door van de ene hoek van de straat naar de andere te lopen en intussen bezig te zijn met prijsvergelijking, kwaliteitsbeoordeling, maar vooral met het evalueren van de demografie van het dorp waar je net bent komen wonen.
Dit winkelen hield me deze week bezig toen ik voor het bemachtigen van soda en…
Ton Hettema22 augustus 2015Lees meer…

Terrasterreur

dagcolumn
2.0 met 3 stemmen 144
Een heerlijk warme dag op een terras bij een plas. Kinderen binnen in het piratenindoorparadijs, ik lekker buiten mijn stukje tikken. De rest van Nederland in de file naar Sail, strand en Efteling. Maar hier is bijna niemand. Gezoem van auto’s in de verte, af en toe een nieuwsgierige wesp, briesje, het kan niet stuk. Toch wel.
Een vet gezin komt met enorm volume bezit nemen van een van de tafels. Hij een waggelende bullebak met twee enorme Chinese tatoeages op zijn linkerbeen (Yin en Jan?),…

De Derde Kamer

dagcolumn
5.0 met 1 stemmen 1.149
Gisteren zat ik achteraan bij een groep mensen die het wilde hebben over diversiteit. In dit geval diversiteit in afkomst – wat vroeger multi-culti heette, maar sinds Wilders en de VVD dit woord taboe hebben verklaard, heet het dus diversiteit. Tot dat ook niet meer mag.
Eerder had ik gelezen dat onze Eerste Kamer voornamelijk bestaat uit mannelijke juristen uit Holland. Er is veel kritiek op deze Eerste Kamer. Soms wordt ze gezien als overbodige luxe en tegenwoordig is men boos, omdat ze…

Dodentocht

dagcolumn
4.5 met 2 stemmen 178
In Nederland hoorden wij de wildste verhalen over de Dodentocht van Bornem. Een groots evenement van honderd kilometer door twee brouwerijen. Duvel en Palm. Belgische wandelaars zouden massaal met busjes afgevoerd worden bij de brouwers. Onze zuiderburen zouden minder remmingen kennen dan wij. Na twee jaar Kennedymarsen vindt mijn maatje dat we een nieuwe uitdaging nodig hebben. Hij geeft me de Dodentocht voor mijn verjaardag.
Voor de start citeert een Nederlander uit het NRC dat hij zojuist…
René Turk18 augustus 2015Lees meer…

Joggingpak

dagcolumn
3.0 met 2 stemmen 182
Persoonlijk heb ik het er niet zo op. Maar er zijn toch écht mensen die er mee over straat durven te gaan. Alleen wanneer in de winter de zon al lang verdwenen is, de vorst zijn best doet het huis binnen te sluipen en de snorrende verwarming dit probeert te voorkomen, wanneer zich alleen mensen in huis rond bewegen die ik volledig vertrouw en ik me ook nog een tikkeltje belabberd voel, met thee in plaats van koffie naar de bank slof, dan wil ik nog weleens een joggingbroek aantrekken.
Maar…
Gustaf Kreuz16 augustus 2015Lees meer…