Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2015, week 39

COMPLOT

dagcolumn
3.5 met 6 stemmen 774
Wat een prachtig artikel zat ik te schrijven afgelopen woensdagochtend!
Ik was vroeg opgestaan en zat om half acht al fanatiek te tikken.
Het was de onthulling en totale ontmanteling van het allesomvattende complot tussen de politiek, de media, de beurzen, de toezichthouders, het bankwezen, de rechterlijke macht, het leger en de politie.
De titel was Politiek en Politie.…

Minister Ard van der Steur stapt op

dagcolumn
4.0 met 3 stemmen 161
Dat heeft hij donderdag gemeld. Van der Steur lag al enige tijd onder vuur.
''Voor het korps en voor mijzelf is het goed dat ik tot dit besluit ben gekomen. Ook al verschaft het mij op dit moment geen opluchting of voldoening'', schrijft Van der Steur. Korpschef Nationale Politie Gerard Bouman noemt het opstappen een "moedig en wijs" besluit. Van der Steur zal per 1 februari 2016 opstappen om plaats te maken voor een nieuwe minister die de reorganisatie van de Nationale Politie in goede banen…

Dichter bij Poëzie

dagcolumn
4.2 met 5 stemmen 274
De man met wie ik door de nacht ga, reciteert Jean-Pierre Rawie. Verhoogt zijn tred, zwaait wild met zijn armen, plaatst intonatie waar het hoort. Waan me in een amfitheater. Decor van de Grieken. Zie de hemel. Een rivier. Talloze sterren. De Linge.
Zomaar een gedicht in een heldere nacht. Uit het hoofd. Door een leraar klassieke talen. De volle maan lacht het landschap open. In de verte klinkt een fluit.
Vertelde al menigeen over de mystiek in de kleine uren, verschillende gradaties zwart,…
René Turk29 september 2015Lees meer…

Griek

dagcolumn
3.4 met 5 stemmen 210
Vroeger ging ik weleens naar de Griek. Met vrienden meestal. De enige gelegenheid waarbij de Griek een goede keuze lijkt, is wanneer hét gesprek meer aandacht heeft dan het eten. U kent die avondjes wel. Er wordt lekker weggepraat en niemand let eigenlijk op wat hij of zij naar binnen lepelt.
Of vorkt.
Het was alweer een tijd geleden, maar ik was weer eens bij een Griek. Ik had voor een arme Griek gekozen. Het interieur van deze Griek leek meer op de inrichting van een snackbar. Prullaria die…
Gustaf Kreuz27 september 2015Lees meer…