Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2015, week 49

GOD?

dagcolumn
3.8 met 4 stemmen 178
Motto (Eliot):
…we zullen niet ophouden met onderzoeken
en het eind van al ons onderzoek
zal zijn dat we arriveren waar we zijn begonnen…
Ton Hettema12 december 2015Lees meer…

Een grotere spiegel

dagcolumn
4.0 met 1 stemmen 86
Zou het niet zo kunnen zijn dat sommige landen veel meer gebaat zijn bij een dictatoriaal leider dan andere landen?
Zou het niet zo kunnen zijn dat Bashar al-Assad, net als Saddam Hussein en Moammar al-Khadaffi een verdeeld land alleen bij elkaar kunnen houden met middelen als repressie en controle?
Zou het niet zo kunnen zijn dat voor andere gemeenschappen democratie (nog) helemaal niet de beste oplossing is?
Zou het niet zo kunnen zijn dat het organiseren van stammen, groeperingen, religieuze…

In een klein hoekje

dagcolumn
3.8 met 5 stemmen 1.055
De telefoon gaat. Juul. Mijn vrouw. Dat ik thuis moet blijven en dat haar rijschoollerares met haar man mijn vrouw naar huis brengen. En dat we daarna samen naar de dokter gaan. Dat ze van het paard is gevallen. Dat ze nog uitzoekt, waarheen ze moet gaan. Dat ik wat eten voor haar mee moet nemen.
Ik smeer een paar boterhammen en even later staat ze voor de deur. Ze zit in de auto die door de man van de rijschoollerares is gereden en komt niet uit de auto. ‘Ik denk niet dat hij is gebroken.’…

Aura (reactie op column van Ton Hettema)

dagcolumn
2.6 met 5 stemmen 655
“De aura is de naam die wordt gegeven aan een verondersteld energieveld dat, volgens verschillende esoterische stromingen, mensen en ook andere levende wezens zou omgeven” las ik op wikipedia.
Als je ook de ongelovigen wilt vangen in je auraweb dan zou je in het begin van je column juist niet moeten vermelden hoe je dat op slinkse wijze met omtrekkende bewegingen wel even zult doen. Maar...gelukkig ben ik een nieuwsgierige veelvraat en consumeer ik gewoon stug door van het gene dat mij…

Het Zoet

dagcolumn
4.4 met 5 stemmen 283
Ik houd van mensen die iets te melden hebben. Daarom ga ik graag naar het theater. Lekker op het pluche in een intieme setting. Alleen maar ontvangen. Eén van die voorstellingen vergeet ik nooit meer, een avondje Stef Bos. Hij was zojuist teruggekeerd uit Zuid-Afrika en duwde ons diep in de modder. Hoe wij Nederlanders omgaan met onze bejaarden is om ons dood te schamen. Zo anders gaat het in Afrika. Waar mensen in de rij staan voor advies van de raad van ouderen.
Een paar simpele drukken op…
René Turk8 december 2015Lees meer…

De heidense kerstboom

dagcolumn
4.0 met 5 stemmen 601
Vandaag las ik in de krant: Sterren halen de kerst in huis. Nou kan mij het geen kerstbal schelen wat BN’ers uitvreten thuis maar ik moest wel even terug denken aan de kerst vroeger bij ons in huis toen ik het las.
Sint Maarten en Sinterklaas hebben we weer gehad. Dat waren de feestelijkheden waar je als kind smachtend naar uitkeek. Snoep en cadeautjes en je kinderhand was weer gevuld. Kerst was ook wel leuk vanwege de sfeer maar pakjes onder de kerstboom waren er destijds niet bij in…

Gedachte

dagcolumn
3.8 met 4 stemmen 1.471
Het leven kan soms een bijzondere wending nemen. Voor mij is dit nodig geweest om het leven beter te snappen. Het 'drukke leven' is een maatpak dat we ons laten aanmeten. Het zit in ons hoofd. We rennen en lopen maar en zeggen 'wat gaat de tijd toch snel'. 
Het is eigenlijk humoristisch.
Wanneer we geen tijd maken voor elkaar, maar door blijven gaan met wat we moeten doen, dan gaat de tijd wel snel. De wereld zou er beter uitzien, als we meer emotie zouden tonen. In onze eigen wereld, maar ook…

Huldiging

dagcolumn
5.0 met 1 stemmen 125
Snifsnuffend op de bank. Het koude, natte weer eist zijn tol. Niet dat ik bij de pakken blijf neerzitten, want zitten is nooit een van mijn beste kwaliteiten geweest.
Neen, gisteren was in ons dorp, de huldiging van de sportkampioenen. En vooraf had ik een mail gekregen dat ik aanwezig moest zijn, en mijn jongste (verstandelijk beperkte) dochter ook. En het was koud buiten, bitterkoud.
Met ons taekwondoclubje halen we menige prijs. Ik heb niet veel leerlingen, maar die wat ik heb zijn stuk voor…
Ditheke6 december 2015Lees meer…