Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2016, week 1

Orakel

dagcolumn
3.8 met 6 stemmen 165
Zoals het oude jaar wordt afgesloten met terugblikken, zo wordt het nieuwe jaar ingeleid met voorspellingen.
Ontvankelijke of sensitieve geesten stemmen zich af op het signaal dat meteen in het nieuwe jaar wordt vrijgegeven.
De rationale hierbij is hetzelfde idee als dat wat ten grondslag ligt aan de Astrologie:
de configuratie van invloeden die werkzaam zijn op het moment van verschijnen (geboorte) zet een soort stempel op de nog niet gestolde was (waar kaarsen van worden gemaakt) van de…

Gedonder in Keulen

dagcolumn
3.0 met 6 stemmen 171
Wat vermakelijk dat er zoveel verwarring is over het gebeuren in Keulen. Voor wie het nog niet wist: Er zijn daar waarschijnlijk heel veel vrouwen aangerand en bestolen tijdens nieuwjaarsnacht. En zelfs verkracht.
Waarschijnlijk; want het is puur op basis van aangiftes.
Ja zo’n zin moet je even twee keer lezen.
De aangiftes staan een beetje onder druk want de politie heeft niets gemerkt, er zijn geen filmpjes beschikbaar en er werd door de dames wel erg met de vinger gewezen naar ‘mannen…

Suffragettes

dagcolumn
3.7 met 6 stemmen 157
De suffragettes waren Britse vrouwen die gelijke rechten voor vrouwen eisten. Bezien vanuit het heden, is dat een zeer redelijke eis. Maar in de tijd dat ze er voor vochten, was het voor veel mensen een ondenkbare eis, strijdig met een gezonde samenleving, een gevaar voor de vrede en welvaart. Vrouwen kunnen niet rationeel denken en dus niet juist stemmen en niet besturen, zo dachten velen toen. Dit was natuurlijk een denkfout, want ook mannen kunnen niet rationeel denken.
Maar dat terzijde. De…

Gedonder in Keulen

dagcolumn
3.1 met 8 stemmen 152
“Op grote schaal aanrandingen en verkrachtingen van vrouwen door Noord-Afrikaanse en/of Arabische jonge mannen gedurende oudejaarsnacht in Keulen.” Dat is zo ongeveer de teneur van boodschap die ik uit het nieuws van de afgelopen dagen plukte.
Ik wil deze gebeurtenissen zeker niet bagatelliseren. Ongetwijfeld was er “iets aan de hand”. Ik heb alleen mijn twijfels over de vermeende omvang. Het waarom van mijn twijfel wordt me ingegeven door het volgende:
1. Berichtgeving kwam laat op…
Skald6 januari 2016Lees meer…

Een leeg vel

dagcolumn
4.3 met 3 stemmen 172
Een nieuw jaar ligt als een leeg A4'tje voor ons. Een hele zwik kleurpotloden, wankel als mikado op tafel. Voor onszelf en de ander. Degenen die grootse plannen hebben, zouden beter veel mensen vragen mee te kleuren. Wanneer je op eigen benen wilt staan, houd dan vooral de kleurpotloden voor jezelf.
Zij die hun dromen scherp hebben, kijken vast al naar een kleurplaat. Slechts nog een kwestie van inkleuren.
Maak het jezelf vooral niet lastig dit jaar, de passer en liniaal liggen binnen…