Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2016, week 25

BREXIT

dagcolumn
3.5 met 4 stemmen 173
Niet iedereen is er blij mee. Dat schijnt niet te kunnen in een democratie. Je moet je neerleggen bij de dictatuur van de meerderheid. Als 52% zegt vertrekken, en 48% zegt blijven, dan moet je wegwezen. Dus iets meer dan de helft is jubelend en iets minder dan de helft is teleurgesteld. 't Maakt niet uit wat de geleerden ervan zeggen, we hebben afgesproken dat bij een referendum de stem van domme mensen evenveel waard is als die van slimmeriken.
Bij dit referendum over het (niet) verlengen van…

Exit Jo Cox

dagcolumn
3.8 met 6 stemmen 1.339
To be or not to be, that is the question. De campagne is een feest van leugens en er is één dode gevallen – een vrouw die tot haar laatste seconde een gehate politicus was, want alle politici worden gehaat, maar de seconde na haar dood bleek ze een heilige.
De mensen stonden één dag stil. Ze keken naar de foto’s van de jonge vrouw. Goedlachs, ieders ideale buurvrouw als je haar niet als vrouw zou willen. Maar het bericht was dat ze dood was. Vermoord vanwege haar standpunt tijdens het…

Zes liter water

dagcolumn
3.6 met 9 stemmen 170
Mijn favoriete columnist vertelt in een interview dat hij om tien uur gaat zitten en dan nog geen flauw benul heeft waar zijn stukje over zal gaan. Tegen het eind van de middag is hij tevreden. En zit er altijd een zin in zijn column waardoor hij zich de grootste schrijver van Nederland waant. Op zo'n dag gooit hij wel zes liter water naar binnen. Alsof hij de woorden aan laat spoelen. En als strandjutter keurt wat hij allemaal kan gebruiken.
Het beoogde uur. Een sneeuwwit vel. De bijzondere…

Muze

dagcolumn
3.8 met 6 stemmen 1.066
Ik heb een hekel aan nuchterheid. Het is een saaie doordachte manier van denken, die alleen in tijden van paniek uniek kan zijn. Verder is nuchterheid de grijze muis op de loer die ons wil behoeden voor alles in het leven wat de moeite waard is.
Ja, ik meen het.
Vrouwen en nuchterheid gaan sowieso niet samen. Als man vind ik dat we vrouwen op handen moeten dragen. We zijn er door op de wereld gezet en ze hebben ons manieren geleerd, die we weer zijn vergeten. Vrouwen zijn de spil in onze…