Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2016, week 29

Inspiratie

dagcolumn
3.7 met 9 stemmen 196
Het is een hele kunst om elke dag deze remedie, deze opwaartse spiraal van lichtkracht (anti-zwaartekracht), deze doorluchtige hoogheid van angelieke sferen, bij de staart te vatten om meegevoerd te worden, als een Peter Pan, buiten bereik van de verzwarende trekkracht die de maatschappelijke wereld om ons heen op ons uitoefent.
De Natuur in trekken helpt vaak. Een goed boek lezen. Muziek kan ons optillen. Goede, intelligente gesprekken. Iets bestuderen wat ons interesseert. Ieder heeft zijn…

Geen henen!

dagcolumn
3.8 met 6 stemmen 967
Herhaaldelijk hoor je het pleidooi dat iedereen werk moet kunnen krijgen. Vooral bij mijn clubje van sociaaldemocraten is het een mantra dat werk gelukkig maakt. Een enkeling weet nog dat het helemaal niet leuk was in de fabriek en dat iemand het werk liever vandaag dan morgen zou verliezen als het inkomen zou zijn gegarandeerd, maar velen met een hogere opleiding weten zeker dat die mensen dan ongelukkiger zouden zijn.
Werk, zo wijzen alle statistieken uit, maakt gelukkig.
Daarom moeten…

En steek die vlag maar in je reet

dagcolumn
4.3 met 3 stemmen 157
Wekenlang kijk ik Studio Sport. Nee, niet speciaal voor het voetbal, ik scan de tribunes. Ik wil er zeker van zijn dat mijn idee niet ook al door iemand anders is bedacht. Ik zoek stad en land af, het is de tijd van voor het internet.
En dan heb ik hem eindelijk in handen, die prachtige blauwe vlag met die schitterende gele sterren!
De moeder van mijn maatje naait aan weerszijden geel-zwarte strepen op de vlag. De vriend zelf kalkt onze namen op het doek. Hij is af. De vlag gaat mee naar…

Schoen

dagcolumn
3.3 met 6 stemmen 163
Deze week gebeurde mij wat vreemds. Ik kom bijna dagelijkse bij onze Oosterburen. Met mijn auto rijd ik naar en door het Ruhrgebied. Meestal zien de wegen er prima uit. Het eerste stuk mag ik onbeperkt doorknallen. En eerlijk gezegd doe ik dat regelmatig. Als het wat drukker is niet, dan heeft dat weinig nut. Al dat accelereren en afremmen is vermoeiender dan gestaag in een lager tempo rijden.
Ik moet toch wel een kilometer of honderdvijftig per uur gereden hebben, toen ik het voor de eerste…