Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2016, week 3

Trendlezen

dagcolumn
3.4 met 8 stemmen 192
We waren van de week even in Ermelo, omdat haar boek klaar was en we een exemplaar gingen afdrukken bij een die-hard drukker, die al vanaf 1985 zijn metier overeind houdt. Maar dat even terzijde. Weet u toch weer iets over wat ons beweegt.
Omdat we net in de middagpauze op de dichte deur tikten, gingen we terug naar de hoofdstraat -als die zo mocht heten- die opgebroken en gestagneerd is alsof er een serie brisantbommen is ontploft. Misschien een uit de klauw gelopen project van de Ermeloze…

Muziekcrisis

dagcolumn
4.0 met 2 stemmen 143
Het is crisis in de popmuziek.
Grote namen als Frey, Bowie, de Reuver en Stigwood sterven een natuurlijke dood en Noorderslag wordt gewonnen door New Wave. Blöf gaat gewoon door op de ingeslagen weg en Normaal is nu een band van vroeger. The Cure is uitverkocht en Neil Young zou dat ook wel willen. Madonna is in levensgevaar wegens Sean Penn, Racoon heeft geen enkel idee waar het heen moet en Coldplay heeft een trucje bedacht dat erg goed heeft gewerkt.
Rihanna, Pink en Lady Gaga zijn ruim op…

Het gaat om het idee

dagcolumn
4.8 met 4 stemmen 132
‘Het gaat om het idee, niet om de mensen.’
‘Dus moslims mogen hier wel wonen.’
‘Moslims wel, maar mensen die de islam aanhangen niet.’
‘Maar dat zijn dezelfde mensen!’…

Zangeres zonder naam

dagcolumn
4.0 met 3 stemmen 196
Ze zegt dat ze acht jaar viool heeft gespeeld. 'Sergey Khachatryan? Uit Armenië?' Nee, die kent ze niet. Nu wil ze graag operazangeres worden. Hoge sopraan. 'De stem van een kind?' probeer ik. Ze knikt. Een jaar of acht schaven ligt voor haar boeg. Ik wijs naar de ramen en vraag: 'Kunnen die kapot?' Ze lacht.
Zomaar ineens een pareltje cultuur. Een jonge vrouw vergeet even de oorlog wanneer ze praat over haar passie. Ik denk terug aan Eerste Kerstdag. Enkele van mijn schaarse uurtjes…
René Turk19 januari 2016Lees meer…

Eva

dagcolumn
4.0 met 1 stemmen 283
Het was toeval. Ineens belandde ik in de talkshow van Eva Jinek en haar gasten. Alle gezichten aan tafel vertelden mij direct dat het gesprek niet lekker liep. Eva's gezicht zag er ook niet ontspannen uit. 
Er werd gepraat over de Nederlandse militair die naar Syrië afreisde om tegen IS te vechten. In gesprek met Eén Vandaag had hij gezegd 'mogelijk IS'ers gedood te hebben'. Eva wilde van Inez Weski weten of hij berecht kon worden. De vrouwelijke topadvocaat vond dat voorbarig.
Eva wilde…