Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2016, week 31

Emotie Buffer

dagcolumn
3.4 met 8 stemmen 350
Hoe komt het toch dat mensen zo gemakkelijk te misleiden zijn?
(Toen ik mezelf deze vraag stelde, veranderde die in: hoe komt het toch dat ik zo makkelijk te misleiden ben?). Dat komt omdat we van kindsbeen af zijn opgevoed met het idee dat je anderen moet vertrouwen, omdat je ze anders beledigt.
"Vertrouw je me soms niet?" is een emotioneel beladen vraag om gesteld te krijgen.
Daarom zal degene die zich 'schuldig' voelt 'm gebruiken in een poging 'ermee weg te komen'.…

De 65 miljoen van Bush

dagcolumn
3.9 met 7 stemmen 157
Toen George Bush de tweede president van de Verenigde Staten werd, wilde hij Amerika weer groot maken. De leus van Trump dus.
We hebben gezien waar dat toe leidde. Na zeven jaar bewind van de milde Obama zitten we nog steeds in de erfenis van de oorlog die Bush ooit op een vliegkampschip, ver van het front, als beëindigd verklaarde. Hij werd toegejuicht.
Maar in Irak ging de oorlog door. In Afghanistan wordt nog steeds gevochten. De terroristische organisaties die Bush de oorlog verklaarde…

Lichtpuntjes

dagcolumn
3.7 met 6 stemmen 255
Ik vroeg me laatst af wat er zou gebeuren in de wereld, wanneer van de ene op de andere dag geen sterren meer aan de hemel zouden staan. Een vrij ingrijpende gebeurtenis. Een unieke gebeurtenis! De gevolgen vallen uiteindelijk misschien heel erg mee. Het is wat lastig om de toekomst te voorspellen, zonder sterren. Verder is er een aantal sterrenkundigen, die omgeschoold dienen te worden. En er komt misschien een nieuw woord in De Dikke Van Dale: Sterreneclips.
Toch denk ik, dat het niemand echt…