Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2016, week 33

Amputatie

dagcolumn
4.1 met 7 stemmen 170
Er zijn te veel zaken, te veel onderwerpen, te veel vraagstukken in de wereld die me bezighouden. Dat weet u intussen wel van me.
Ik weet niet hoe het u vergaat, maar het kan toch niet zijn dat ik de enige ben die zich druk maakt over wat er niet in de haak is?

Soms val ik van de ene verbijstering in de andere. Vooral als ik in het voorbijgaan bij de Plus de koppen in de landelijke kranten lees -ik heb ze thuis afgeschaft en ga zelfs niet meer in op de aanbiedingen van 'vier weken…
Ton Hettema20 augustus 2016Lees meer…

Dirigeren is topsport

dagcolumn
3.7 met 6 stemmen 145
Ik liep de trap op en miste een tree.
Ik miste een tree. Ik ben nogal slordig aangelegd en dan mis je wel eens een tree. Die tree was er wel, maar mijn voet stond er niet goed op en daardoor gleed hij naar beneden en daardoor verloor ik mijn evenwicht. Op zich is dat geen probleem, want dat vang ik dan op door een arm in de lucht te gooien, mijn bovenlichaam een richting op te bewegen en als dat allemaal niet helpt zo plat mogelijk te vallen om te voorkomen dat ik naar beneden kukel.
Ik val zo…

Als God in Frankrijk

dagcolumn
3.6 met 5 stemmen 979
We zijn op aarde om te scheppen. Dat kan met een theelepel, pollepel of bats. Voor sommigen is zelfs een bulldozer niet groot genoeg. Afhankelijk van de klus of hoe subtiel we in het leven staan, grijpen we naar de juiste middelen. Tenminste, als we niet eerst drastisch aangespoord hoeven te worden.
Op mijn verjaardag vonden twee vrienden dat ik aanmoediging kon gebruiken. Ze waren mijn verhalen over het maken van wijn beu. Het moest nu maar eens gebeuren. De één droeg een pruik die boven…
René Turk16 augustus 2016Lees meer…

Zaterdag

dagcolumn
3.5 met 6 stemmen 669
Het was eigenlijk een heel gewone zaterdag. Mensen struinden bij me door de straat. Van en naar de stad. Een schemerig zonnetje probeerde door de grijze wolkenmassa te prikken. En de witte bolletjes waren met kaas belegd.
Er was geen vuiltje aan de lucht.
Het keerpunt kwam eigenlijk, toen ik wat overmoedig besloot om te gaan opruimen. Het is niet een favoriete bezigheid van me. Maar het resultaat geeft vaak genoegdoening. De clichés die er bij komen kijken 'opgeruimd in huis, opgeruimd in het…
Gustaf Kreuz14 augustus 2016Lees meer…