Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2016, week 37

Propaganda (een eerste verkenning)

dagcolumn
3.4 met 8 stemmen 198
Deze week heb ik toch weer een landelijk dagblad gekocht.

In de plaatselijke Plus staarde het verwarrende portret van Hillary Clinton's dubbel-gangster mij vanaf de omslag van de Volkskrant zó intrigerend vals aan, hetgeen zó'n interne verwarring in mij teweegbracht, dat ik willens en wetens toegaf aan de misleidende verkooptruc van de spinnenwebwevers die deze krant samenstellen.
Als dagelijkse scanner van alle werkelijk onafhankelijke internationale nieuwsplekken op het wereldwijdeweb,…
Ton Hettema17 september 2016Lees meer…

MYSOGYNIE

dagcolumn
4.0 met 7 stemmen 185
Het was deze week weer eens in het nieuws. Veel criminelen zijn op de vlucht omdat zij o.a. hun ex-vrouw hebben vermoord of verminkt. Mannen die hun voormalige echtgenote het leven blijkbaar niet gunnen. Dat liefde alles heeft te maken met vrijlaten en niets met willen bezitten, is hen totaal onbekend.
Na documentairemaakster Lieve Blancqueart stuitte ik op nog een heldin, namelijk op de Engelse Sue Lloyd-Roberts. Helaas overleed zij in 2015 op vijfenzestig jarige leeftijd aan leukemie. Van…

Sterft

dagcolumn
4.5 met 4 stemmen 107
Ik ken een man die dingen doet, waarvan ik zeg, kan dat wel? Of beter gezegd - ik zou hem kunnen kennen. Ik heb geen bewijs, maar ik vermoed dat hij overheidsgeld uitgeeft aan zaken waar het niet voor bedoeld is. Dat is vast strafbaar. Maar ik heb dus geen bewijs en noem zijn naam niet en zelfs als ik bewijs had, ging ik niet naar de politie.
Want dan ging ik eerst naar hem om te zeggen dat hij er mee moest stoppen.
Maar zou ik ooit naar de politie gaan? Als ik bewijs had en hij er niet mee…

Z tot Z

dagcolumn
3.0 met 7 stemmen 192
'Het is 110 kilometer maar je komt wel vijf kilo aan'.
In het wandelpeloton hoorden we vaak over dat lopende buffet daar in de polder. Dat deze tocht een begrip is, wil iets zeggen, wandelaars kunnen evenementen maken en breken.
Na de honderd, vorig jaar in België, zijn mijn maatje en ik er klaar voor. Denken we. De stap naar een nieuwe subcultuur, die van de 'long distance walkers'. Een stap van een uurtje of twee langer lijden. We willen nu eenmaal grenzen verleggen.
Vroeg in de avond…
René Turk13 september 2016Lees meer…

Kind

dagcolumn
4.1 met 10 stemmen 1.037
Je kind is je alles. Daar hoeven we niet over te bakkeleien. Het is absoluut overweldigend om de liefde voor een kind met je mee te dragen, nadat dit is geboren.
Ik weet het nog goed, toen mijn eerste geboren werd. Mijn vrouw had werkelijk al het werk gedaan. Ik had als trouwe echtgenoot en doodzenuwachtige aanstaande vader echt wel iets toegevoegd. Maar veel kan het niet geweest zijn. De kracht, die vrij komt bij een geboorte, stelt de vrouw volgens mij dichter bij de natuur dan een man ooit…
Gustaf Kreuz11 september 2016Lees meer…