Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2016, week 44

Melancholie

dagcolumn
3.4 met 10 stemmen 328
Melancholie
Il pleure dans mon coeur, comme il pleut sur la ville..
Het huilt in mijn hart, zoals het regent in de stad..
Dit is de beginregel van een beroemd gedicht, geschreven door Paul Verlaine.…

Ik heb gestemd

dagcolumn
4.7 met 10 stemmen 321
Wat apen kunnen, kunnen mensen beter. Dat is algemeen bekend. Apen kunnen in bomen klimmen, maar mensen hebben de Mount Everest beklommen. Apen kunnen ruzie maken, maar mensen kunnen oorlog maken. Apen kunnen krijsen, maar mensen hebben de punkmuziek.
Eén ding kunnen mensen zeker beter dan apen en dat is na-apen. Wij doen graag wat anderen doen. We zetten allemaal twee grote vazen voor het raam, lopen graag in ongeveer dezelfde kleren als onze vrienden, gaan graag gezellig winkelen als het…

De vogel van Weurt

dagcolumn
4.0 met 5 stemmen 139
Ik wijs naar windmolens in aanbouw en steek een tirade af: 'Ze denken goed bezig te zijn maar deze jongens zorgen in China voor een milieuramp. Grondstoffen voor de magneet in de propeller komen daar uit de grond. In het noorden ligt nu een giftig meer. Bij Baotou'.
We rijden met zijn vieren richting het zuiden. De molens bieden alvast een vooruitblik op een dagje duurzaamheid. Ik verheug me op het stellen van kritische vragen. Op excursie bij een afvalenergiecentrale.
Eén van de twee…
René Turk1 november 2016Lees meer…

Bekrompenheid

dagcolumn
2.8 met 5 stemmen 553
Meestal probeer ik mij te beperken in mijn mening. Het liefst kijk ik gefundeerd tegen het leven aan, zonder vooringenomen uitspraken of gedachtes. Dat is niet altijd makkelijk. Het lijkt erop alsof de medemens er regelmatig zijn best op doet om met kracht een stereotypering te zijn. Ik merk dan met terugwerkende kracht, dat ik met recht mijn mening klaar had mogen hebben. Dat voelt alsof we als mensheid de verkeerde kant opgaan. En ik denk dat ik er alleen invloed op heb door mijn eigen leven…