Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2016, week 9

Schoonheid

dagcolumn
3.2 met 12 stemmen 162
Inleiding:
De geest, de menselijke geest, het magische proces van de om en over ons brein hangende entiteit die ons denken coördineert als een poppenspeler zijn marionetten, is een mysterieus wezen. Hij of zij, die geest, heeft zijn eigen ondoorgrondelijke manier van bewegen. Zij volgt haar eigen instinct in het doen wat nodig is om ons te bedienen van wat we zeggen nodig te hebben.
Derhalve weet je nooit wat de titel van een te schrijven column zal blijken te zijn. Meestal zet ik er een…

Aanpakken

dagcolumn
4.0 met 3 stemmen 144
Ik hoorde op de radio dat de man die een brandbom in een moskee in Enschede gooide vervolgd wordt voor terrorisme. Ik heb dan twee reacties.
Eén: wat een sukkel. Heb mededogen met deze dwaalgast en stop hem niet voor eeuwig in de petoet, maar leer hem dat het gooien van brandbommen niet past in een democratie.
Twee: goed zo. Natuurlijk zou Nederland te klein zijn als Mohammed C of D een brandbom in een kerk zou gooien. Of met een mitrailleur in een kroeg zou gaan zwaaien. Dan zijn alle…

Bijsluiter

dagcolumn
3.6 met 5 stemmen 246
Het blijft toch een bizarre gebeurtenis. Oog in oog met de caissière van mijn supermarkt leg ik verantwoording af over de aanschaf van mijn paracetamol. Overdonderd door de monoloog met standaard informatie die de tiener me geeft, moet ik er aandoenlijk hebben uitgezien. Wanneer ze me vraagt of ik bekend ben met de informatie, waarvan mijn hersens werkelijk niets hebben opgeslagen, mompel ik iets bevestigends.
De pratende bijsluiter.
Het doosje met maar liefst twintig stuks paracetamol, graai…
Gustaf Kreuz28 februari 2016Lees meer…