Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2017, week 11

Winnaars en Verliezers

dagcolumn
2.7 met 6 stemmen 140
Verkiezingsenquête 17 maart 2017 (NRC-Handelsblad)
Q1: Stemt de uitslag van de verkiezingen u optimistisch of pessimistisch?
A: Optimistisch
Dat zoveel mensen in Nederland nu gelukkig zijn omdat hun partij heeft gewonnen, is een goede ontwikkeling voor het idee dat de democratie een eerlijke en representatieve bestuursvorm is. En daarom lopen vele mensen nu rond met een gevoel van tevredenheid dat de koopkracht zeker ten goede zal komen.…

De kiezer heeft altijd gelijk

dagcolumn
2.4 met 5 stemmen 134
‘Alle politici liegen', zei de vrouw. Ik hoor dat wel vaker als ik met een PvdA-jas aan folders van Lodewijk Asscher, Diederik Samsom, Job Cohen, Wouter Bos of Ad Melkert probeer uit te delen. Bij laatstgenoemde was dat overigens geen eenvoudige zaak, want diens folders leken voor veel passanten gevaarlijker dan een besmettelijke ziekte.
Dat terzijde.
‘Mijn moeder', ging de vrouw verder, ‘was van de PvdA, maar in de tijd van Den Uyl is ze afgehaakt. De PvdA gaf veel te veel uit. Dat is…

Songfestival

dagcolumn
3.3 met 7 stemmen 167
Heb mij weer even verdiept in de wereld van het songfestival. Dat moet je bijhouden anders raak je de draad kwijt.
Ooit werden wij verblijd met de diepzinnige teksten van Pierre Kartner en de zo mogelijk nog diepzinniger uitvoering ervan door ene Sienneke.
Het jaar daarna mocht de wandelende kerstverlichting onder de naam Toppers een poging wagen.
Allemaal zonder succes en pas de laatste jaren zitten wij weer in de prijzen.…

Mol

dagcolumn
3.0 met 3 stemmen 148
Het was een spannende dag gisteren. De Turkse Minister van Buitenlandse Zaken Cavusoglu zou naar Nederland komen om hier een menigte toe te spreken. Een menigte? Ja, een groep mensen waarvan niemand weet hoeveel het er zullen zijn. Dat wilde hij doen omdat hij stemmen wilde ronselen voor het referendum over de Turkse Grondwet. Wanneer die goedgekeurd zou worden, lijkt de democratie in Turkije te veranderen tot een dictatoriale vorm.
Ik heb zelf ruim drie jaar in Frankrijk gewoond. Ik stelde me…