Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2017, week 12

Dagblad

dagcolumn
2.2 met 6 stemmen 158
Beste Volkskrant Abonnee Service,
Het is nu woensdag de 15 maart 2017.
Op zaterdag 4 maart jl heb ik telefonisch een abonnement met u afgesproken voor 17,99 per maand, vanaf woensdag 8 maart.
Ik kom op mijn besluit terug, zoals mij de mogelijkheid daarvoor is geboden door de regelementen die van overheidswege voor dergelijke afspraken gelden.…

Journalisten zijn neutraal

dagcolumn
4.0 met 4 stemmen 129
Journalisten zijn neutraal, zeggen ze. En dat denken ze ook. Ze vragen alleen naar feiten.
Dus als Wilders een keertje in het wild in Volendam of Schiedam verschijnt, wordt hij door zoveel journalisten omsingeld dat mensen denken dat hij op een vol plein staat, in een volle kroeg, en dat iedereen met hem wil spreken. Maar aan het eind van de dag, middag, zijn twee burgers tot hem doorgedrongen en ook zij worden geïnterviewd. En ook zij zijn enthousiast.
Dat is de neutrale pers. Ze laten zien…

Ziekenhuis

dagcolumn
3.0 met 6 stemmen 171
Even met mijn buurman naar het ziekenhuis. Hij moet een scan van zijn buik laten maken. Ik ga mee op zijn verzoek, als een soort morele steun. Kun je nagaan hoe graag ik mijn buurman mag want als ik ergens een hekel aan heb dan is het aan ziekenhuizen.
In de wachtkamer hangt een tv aan de muur ter grootte van een middelgrote garagedeur. Op het scherm, een enorme grijze vlakte,ergens in Scandinavië of zo, grijze wolken en een van sneeuw vrijgemaakte ijsbaan. Een ijsbaan tot ver na de horizon.…

Leef

dagcolumn
3.4 met 5 stemmen 209
Ineens was daar die lentedag die aankondigde dat de winter weer gaat ophouden. Die lange donkere grijze tunnel, vol neerslag en neertroostigheid. We hebben hem bijna weer getrotseerd en mogen ons dan opmaken voor het jaargetijde van de bloei, de vlinders en de liefde. Niet alleen de liefde voor elkaar, maar ook de liefde voor het waarderen van die momenten om te genieten. We komen weer van de bank, we gaan zitten aan de zee of lopen rond op een mooie plek onder de zon.
Zelf moest ik ook even…