Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2017, week 13

Geerd Wilders genoemd als Commissaris van de Koning in Limburg.

dagcolumn
4.8 met 6 stemmen 402
In de Haagse wandelgangen gonst het gerucht dat Geerd Wilders over een aantal maanden benoemd zal worden tot Commissaris van de Koning in Limburg.
Deze oplossing, mogelijk uit de koker van de gewiekste Rutte, wordt thans in de achterkamertjes van Den Haag druk besproken.
Haast heeft men niet, maar het is duidelijk dat een nieuw kabinet Rutte (met Pechtold als beoogde Minister van Buitenlandse Zaken, Klaver als Minister van het nieuw in te richten ministerie van Duurzame Energie en Buma als…

WOENSDAGMIDDAG 2017

dagcolumn
4.0 met 1 stemmen 112
‘Nee, dat doen we niet, Layla,’ had mijn vriendin gezegd tegen de achtjarige die op woensdagmiddag met haar kleindochter was meegekomen uit school en die watervlug was.
Ze had haar amper bij kunnen houden. Het kind deed aan kopje duikelen op de bank, had in no time de afstandsbediening van de nieuwe keuken en het licht daarin in handen en zette de keuken daarmee snel in allerlei kleuren.
‘Nee, dat doen we niet, Layla. Dat is geen speelgoed!’
Na de lunch vertrok het tweespan naar boven…

Rectificatie

dagcolumn
2.0 met 3 stemmen 110
Enkele jaren geleden schreef ik dat de wc’s in het Martiniziekenhuis stonken. Dat was toen ook waar. Ik nam destijds aan dat het aan de drastische bezuinigingen op de gezondheidszorg lag. We hadden net een VVD-CDA kabinet dat gedoogd werd door de PVV, maar ik zeg niet dat het daar aan lag.
Nu kom ik opnieuw in hetzelfde ziekenhuis en bezocht ik hetzelfde toilet. Het was schoon. Het rook fris. De tegels blonken, schimmel ontbrak, het kit hield het water tegen waar het water tegen hoort te…

VOLTOOID LEVEN

dagcolumn
5.0 met 2 stemmen 100
Een term van de initiatiefgroep Uit Vrije Wil en Burgerinitiatief Voltooid Leven. Deze deed er slechts vijf jaar over om gemeengoed te worden (Frits de Lange Ethiek en Religie 30 mei 2015). Een term, speciaal in het leven geroepen voor (hoog-) bejaarde mensen die uit het leven willen stappen. Ethisch gezien een hele kluif als mensen dit wensen zonder dat ze aan een ongeneeslijke ziekte lijden.
Een zaak waaraan een nieuwe regering de handen vol zal hebben. Want hoe dit wettelijk vast te leggen?…

Dood?

dagcolumn
3.7 met 9 stemmen 239
Twee weken geleden kwam het ineens in de actualiteit. In een Canadees ziekenhuis deden wetenschappers onderzoek naar de hersenactiviteit van mensen die dood verklaard waren. En wat bleek, die was er. De activiteit was te vergelijken met de activiteit in onze hersenen, als we in diepe slaap zijn. Bij de meeste mensen waarbij geconcludeerd was dat ze waren overleden, duurde die hersensactiviteit nog vijf minuten. Bij één persoon nog tien minuten.
Tien minuten!
Eerst vroeg ik me af wat deze…