Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2017, week 16

Van Muizen en Mensen

dagcolumn
3.3 met 3 stemmen 301
Boven m'n hoofd, over het zachtboard van het plafond, in de kamer waar ik nu zit te schrijven, rent een muis heen en weer. Nog een. En nog een paar.
Er woont een hele familie knaagdieren bij ons in.
's Nachts spelen ze een soort zaalvoetbal op het gladde speelveld boven onze slaapkamer. Dat is dan weer hardboard, vandaar.
Met een eikeltje dat ze van buiten hebben meegenomen. Misschien uit de wintervoorraad, maar knap blijft toch dat ze zo'n balletje helemaal naar boven transporteren. Klimmen…

Er toe doen

dagcolumn
Er is nog niet op deze inzending gestemd. 157
Terroristen zijn niet laf. Ze wagen hun leven of erger, ze geven hun leven en dat vele malen bereidwilliger dan de meeste militairen die het liefst niet voorop lopen in een aanval en het liefst niet willen sterven in een oorlog.
Die militairen zijn daarmee overigens niet direct laf, maar wel verstandig. Het staat namelijk vast dat terroristen bar weinig hebben bereikt. Ze hebben een paar mensen in hun omgeving vermoord. In een extreem geval gaat het om duizenden mensen, maar een staat veroveren…

Blik op het nieuws

dagcolumn
3.0 met 6 stemmen 171
Binnenkort begint het songfestival weer, lees ik in mijn krant. Ik kan het bijna niet afwachten. Voor ons land doet OG3Ne mee. Ze maken wel een kans denk ik. Maar dan moeten ze wel hun baard laten staan.
Verder lees ik dat het teruglopende terrorisme de branche zorgen baart. Met name het toenemende toerisme is daar debet aan, vervolgt het artikel. Ik zal de naam van de krant niet noemen.
Over toerisme gesproken. Gister kwam mijn buurman Wiebe thuis van vakantie. Wiebe lijdt aan het syndroom van…

117

dagcolumn
3.5 met 2 stemmen 4.097
Het was 29 november 1899 toen Emma Morano in Italië werd geboren. En gisteren overleed zij. Ze was de laatste 19e eeuwse levende persoon op aarde. Ze werd 117 jaar oud. Dat zou in mijn geval betekenen dat ik tot 2094 zou leven. Aan de ene kant lijkt dat makkelijk haalbaar, aan de andere lijkt het ver weg.
Het is ook maar een getal.
Het was de ook al overleden Prince, die het nummer 1999 in 1982 opnam. Een ver van zijn bed show, toen hij de tekst schreef. En ik herinner me als de dag van…