Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2017, week 21

De Beste President Ooit?

dagcolumn
1.2 met 6 stemmen 129
Donald Trump! Zo eentje hebben we nog nooit gehad! Zo controversieel maken ze ze niet meer tegenwoordig! Wat een fantastische man! En zijn vrouw dan, Melania, de zwarte roos! Wat een zeldzame schoonheid! Ze spreekt meer talen dan de meesten van ons! Vooral Sloveens, wat voor vele westerse mensen een onoverkomelijk niveau van tongacrobatiek vereist.
Maar laat ik niet afdwalen! Laat ik de verleiding van uw brein om er vrijelijk op los te associeren, zoals deze dominante machinerie dat gewend is…

Een verzoenende speech?

dagcolumn
4.4 met 5 stemmen 105
Het gaat slecht met de wereld. Volgens het journaal hield Donald Trump, de slechtste president ooit, en dat is een hele prestatie na Nixon, volgens het journaal zondag een verzoenende speech voor een verzameling hotemetoten uit Arabische landen.
Wat je verzoenend noemt.
“Drive them out of your places of worship”, zei hij over IS en verwante terroristen. “Drive them out of your communities. Drive them out of your holy land. Drive them out of the earth.”
Dit is niet verzoenend in de…

PAMFLET

dagcolumn
4.0 met 1 stemmen 88
Het televisieprogramma De Reünie levert de kijker altijd iets op. Het is steeds weer een verrassing te zien wat er van voormalige klasgenoten of groeperingen terecht is gekomen.
De laatste keer hadden de programmamakers de leden van een kraakbeweging, die van de Piersonstraat uit Nijmegen, weten te herenigen. Zij wilden in 1981 de bouw van een parkeergarage voorkomen. Er was veel geweld voor nodig om dit voor elkaar te krijgen, maar het lukte.
Onder de felste activisten bevond zich een…

Wielrennen. Het blijft ons fascineren...

dagcolumn
3.6 met 5 stemmen 231
Zondagochtend elf uur. Even het naast mijn huis gelegen café ingelopen om koffie te drinken. Vandaag veel fietsers te gast vanwege het mooie weer.
Eerst komen er twee wielrenners binnen. Kennelijk de verkenners. Even later arriveert de rest.
Allemaal mannetjes van rond de zestig, die kreunend en steunend van hun fiets rollen. Managerstypes, boven-de-streep-onder-de-streep denkers met een marketingplan. Eén keer kijken en je weet het. Sommigen hebben wat schuim rond hun mond. Ze hebben…

Parochianen

dagcolumn
3.0 met 2 stemmen 114
Ik woon in een leuke wijk. Dat komt vooral omdat er een enorme diversiteit van mensen woont. Er zijn volksmensen en allochtonen, gezinnen met kinderen en ouderen, hoog- en laagopgeleiden, ik woon tussen mensen die aan de rand van de afgrond zijn geraakt en hulp krijgen en tussen buurtgenoten die ´geslaagd zijn in het leven´, er staat een grote kerk in de wijk en een nieuwe moskee is in aanbouw. Er is een grote diversiteit en het is heerlijk om daar tussen te wonen.
Het is mooi om de dynamiek…