Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2017, week 39

Waar ik het over heb als ik het heb over mediteren

dagcolumn
3.0 met 2 stemmen 122
Voor al diegenen die bij het woord mediteren nog steeds een huivering voelen, een vooroordeel hebben, denken dat het iets heel exotisch is, wil ik hier mijn idee en praktijk van dit begrip verduidelijken.
Ik zie mediteren als iets heel praktisch: contact leggen, en heen en weer pendelen tussen het on(der)bewuste deel van ons zelf en het bewuste deel. Het onbewuste deel spreekt door middel van gevoelens (niet te verwarren met emoties) en het bewuste heeft taal, woorden, definitie,…
Ton Hettema30 september 2017Lees meer…

Ich habe es nicht gewusst

dagcolumn
3.2 met 5 stemmen 106
De overeenkomst tussen Trump en Hitler is de verzameling leugens die ze gebruiken om tegenstanders op het verkeerde been te zetten. Hitler geloofde in een Joodse samenzwering en toen zijn ‘bewijs’ een vervalsing bleek, was die vervalsing zelf het bewijs. De Joden hadden immers bewust een vervalsing gemaakt, zodat ze hun ware aard verborgen.
Ook Trump heeft niet veel met de waarheid. Dat betekent dat Trump, net als Hitler, probeert zijn eigen fictie in overeenstemming met de waarheid te…

Je kan toch alleen maar houden van zulke mensen?

dagcolumn
3.5 met 10 stemmen 172
Wij gaan het eens ernstig over wat voetbaltrainers hebben. Soms heb ik die drang.
Neem oud trainer Ron Jans. Prachtige man. Vorige week zag ik hem in een talkshow enkele semi-serieuze zaken naar voren brengen in een discussie. Gebeurt niet vaak. Meestal lullen voetbalwezens uit hun nek. Ron niet! Ron heeft meer gelezen dan alleen de ontvoering van Heineken in stripverhaalvorm.
Zoals gewoonlijk waren de andere voetbaltrainers en voetballers die meededen aan die discussie het niet met Ron eens…
van Gellekom25 september 2017Lees meer…