Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2017, week 5

APOCALYPS

dagcolumn
3.3 met 3 stemmen 2.184
En het geschiedde in die dagen dat er een kwaadaardige wolk van verstandsverbijstering over de mensheid nederdaalde.
En ik zag hoe duistere machten van tweedracht, onverzoenlijke verdeeldheid zaaiden in de hoofden en harten van het mensenvolk dat op aarde de continenten beheerste die door oceanen van water waren gescheiden en verbonden.
En er verscheen een lichtpunt aan het nachtelijk firmament, een nauwelijks waarneembaar naderende reuzenplaneet, in een baan die eens in de tweeduizend…

Framing

dagcolumn
3.3 met 3 stemmen 1.670
In de politiek is framing het belangrijkste middel om ervoor te zorgen dat mensen denken dat jij wilt wat mensen denken.
Neem Trump. Hij doet een stomme maatregel: moslims uit een lijst van landen waar hij geen persoonlijke belangen heeft en waar geen terroristen vandaan komen, mogen de Verenigde Staten niet meer in. Een paar honderd mensen zijn gedupeerd. Terrorisme wordt niet bestreden. Een aantal landen is boos. Duizenden, tienduizenden gaan de straat op, bijgestaan door Jesse Klaver en…

In het staartje

dagcolumn
3.6 met 5 stemmen 5.367
Ik had ze al met kratten bier over het perron zien zeulen. Twintig mannen van een Hellendoorns voetbalteam verdelen zich over de Intercity van Zwolle naar Leeuwarden. Ieder weekend kunnen ze nauwelijks elf man opstellen maar vandaag zijn ze er allemaal. Hun jaarlijkse uitje. Het is iets over negenen in de ochtend, twee van hen nemen hun tweede biertje. Of ik er ook één wil.
Telkens als de schuifdeuren open gaan, hoor ik een 'Sssssssst' van het groepje om me heen. Stiltecoupé. Als de deuren…
René Turk31 januari 2017Lees meer…

Verzorgend Nederland ..(??)

dagcolumn
3.2 met 9 stemmen 690
Mijn buurman aan de overkant - vierhoog op twee kamers inclusief keukenblokje - is een oude Turkse man. Hij begint te dementeren. Dus zou een verzorgingshuis de minst kwade van alle kwade oplossingen zijn. En de minst kwade wil, in dit land, altijd nog zeggen dat je terecht komt in een naar pis en schijt stinkend kamertje dat gedeeld moet worden met twee andere kandidaten voor het eeuwige leven in een, naar wij hopen, veel humaner hiernamaals.
De Turkse man is geheel alleen. Heeft geen familie…

Rutteweek

dagcolumn
3.5 met 4 stemmen 124
Het was Rutteweek deze week. U heeft het niet gemist. Vooral de brief waarin mensen wordt gevraagd te vertrekken, wanneer zij zich niet aan onze waarden of normen houden, maakte het de week van Rutte. Het was toch echt Balkenende die probeerde de kloof te dichten die toen aan het groeien was. We moesten van hem de stoep van de buren sneeuwvrij maken. Die goede oude tijd. De tijd dat er nog sneeuw viel die bleef liggen.

Ik ben een burger van de wereld weet u. Zwart of blank of slim of niet,…