Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2018, week 13

Poortwachters

dagcolumn
2.2 met 13 stemmen 4.213
Vandaag zag ik dat George van Houts een nieuwe theatertour aan het maken is: Kom Plot.
Het gaat dit keer over de gebeurtenissen rond de dag van 11 september 2001 in New York.
Je kunt van GvH gehoord hebben vanwege theaterprogramma's die gaan over misstanden in de rafelranden van de samenleving. De Verleiders heet zijn gezelschap, als ik me niet vergis.
Ik zag maar een klein fragment, waarin Jeroen Pauw hem op zijn eigen ijdele manier een vraag stelde. Of George twijfelde dat er vliegtuigen…

Tijd

dagcolumn
4.0 met 2 stemmen 1.734
Achter mijn huis zie ik één, nee let op, twee! Twee kinderen springen. Een meisje met gele laarsjes en een jongetje met zijn jasje los. Ze trekken mijn aandacht over de rand van het scherm van mijn laptop heen. En kijk, daar lopen een man en een vrouw in straf tempo erachteraan. Ze naderen de kinderen op twee meter en dan draait het grut zich om en rent er vandoor. Of ze rennen verder. De twee ouderen, ouders, neem ik aan, veranderen hun tempo niet.
Het was mooi wandelweer, moet je weten.…

Vanuit de diepste krochten

dagcolumn
3.3 met 7 stemmen 965
RTL nieuws opent direct met een vies nieuwtje. Pedo-handboek vol met 'tips' vrij toegankelijk op dark web. Al meer dan tien jaar is de handleiding op het dark web, het verborgen gedeelte van het internet, te vinden. Het handboek wordt actief gedeeld op fora voor pedofielen en aangevuld met nieuwe tips, adviezen en ervaringen.
De presentatrice van wie stem van woede overslaat heeft het over de plaats waar dit vunzige werkje vandaan komt: "Dit zogenaamde handboek komt uit de diepste krochten van…