Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2019, week 46

Sorry, de processierupsen...

dagcolumn
4.5 met 2 stemmen 134
Onbegrijpelijk, ik ben nu al begonnen met mijn voorbereidingen voor 20/20. Dat behoort niet tot mijn gewoonten. Ik maak mezelf graag wijs dat ik meer het ‘pluk-de-dag’-type ben. Is dit de geneugte van de voorpret, een veranderend biologisch ritme, een extreme count-down, ‘n nieuwe optelsom?
Anderzijds, veel mensen ontkomen niet aan agenda-puzzelen. En ik zie in mijn omgeving dat het extra kriebelt zodra er feestdagen in zicht komen.
Ik ken mensen die verre willen blijven van de…
Ton Mantoua22 november 2019Lees meer…

Rauw

dagcolumn
3.7 met 3 stemmen 163
Rouw is een merkwaardig ding.
Mijn vader overleed meer dan een maand geleden. Ik heb veel over rouw gehoord, maar had er tot nu toe nooit direct mee te maken gehad. Een schoonmoeder, een opa of oma, het is erg, jammer, maar het greep mij nooit heel erg aan.
Ook het overlijden van mijn vader niet. Dacht ik. Ik moest mijn moeder helpen, zo hield ik mij voor en ik moest de bijdragen van mijn broer en zussen coördineren. Dat niet iedereen alles deed en dat we samen toch alles deden, van die…

Waarin een klein land groot kan zijn

dagcolumn
4.3 met 3 stemmen 121
Afgelopen zaterdag fietste ik door de stad Groningen om te kijken wat voor sfeer er was rond de intocht van Sinterklaas. Mij viel op dat het pleit is beslecht. De strijd is gestreden. De laatste arrestaties zijn gedaan, de protestborden voor en tegen kunnen bij het afval.
Kleine kinderen waren bijna allemaal opgemaakt als roetveegpieten. Omdat dit soort discussie altijd in grote steden begint en daar beslist wordt, ga ik ervan uit dat we over tien jaar helemaal niets meer over de kleur van…

Het is zo makkelijk..

dagcolumn
3.5 met 4 stemmen 449
Ik ben zo idioot geweest om er toch weer in te stinken.
Denken dat ik een krant nodig had om 'op de hoogte' te zijn of te blijven.
Goede God, wat een geneuzel!
Vandaag op bladzijde 4 begint het al.…
Ton Hettema17 november 2019Lees meer…