Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2020

Sarah haalt de mosterd wel, Hugo

dagcolumn
3.0 met 3 stemmen 130
Op zondag verschijnt ineens Sarah de Jonge in beeld. Het CDA weet niet van ophouden. Het begon met de verkiezingen die de nieuwe lijsttrekker met veel feestgedruis in beeld moest brengen. Maar in plaats van een glansrijke overwinning voor Hugo de Jonge werd het een nipte overwinning die bovendien door gedoe over het stemmen leek om te slaan in een grote schande. Hugo kwam, zag en beloofde vervolgens steeds weer dat het goed zou komen.
En steeds weer kwam het niet goed. Elke belofte moest hij…

Tentsletjes in de gedoogregering

dagcolumn
4.9 met 95 stemmen 1.309
-----------------------------------------------------------------------------------------
De maandag-dagcolumn is een herhaling van de dagcolumn van 10 jaar geleden.
Interessant om te zien in hoeverre omstandigheden, denkbeelden en zienswijzen van toen
nu nog geldingskracht hebben.…

Foute kersttruien

dagcolumn
5.0 met 2 stemmen 182
In Finland bestaat een kleine truienfirma Tuoriniemi die prachtige truien verkoopt. Ook via internet, dus daarom kan ik er rustig over schrijven. Die truien zijn van meranowol en zijn bestand tegen de koude die wij hier nauwelijks meer hebben.
Maar dat is een ander verhaal.
Of toch niet helemaal. De firma maakt ook kersttruien. Het gaat hier dan weliswaar niet om truien met rendieren met rode neuzen of pinguïns die ergens over uitglijden, met sterretjes en ballen, maar om een ietwat serieuzere…

ONGEKEND ONRECHT vraagt vergelding

dagcolumn
4.4 met 8 stemmen 447
Ontroering overviel mij bij het aanhoren van de bikkelharde conclusies van de Parlementaire Ondervragingscommissie Kinderopvangtoeslag eergisteren. Zo keihard op rij gezet bleken de soms absurde antwoorden, kronkel redeneringen en bizarre emoties van politici en topambtenaren tijdens de verhoren, een terechte vlijmscherpe beoordeling te krijgen. Waarom ik nogal geraakt werd? Blijkbaar kan ik- zoals velen- erg slecht tegen onrecht, dat maar ongestraft voortduurt. Niks bijzonders.
Soms heeft…
Karel Jong19 december 2020Lees meer…

Prettige kerstdagen

dagcolumn
4.0 met 5 stemmen 160
Wie vandaag een ander prettige kerstdagen toewenst, kan zomaar meewarig worden aangekeken. Prettig, ja, ja. Dat wordt het natuurlijk niet.
Maar wie wat meewarig kijkt is vergeten dat we al vorige jaren ook vrolijk zeurden over kerst. Over de schoonmoeders, over opzitten en pootjes geven, over verplicht vrolijk doen, over te veel eten en nog veel meer drinken om te voorkomen dat je iets moet zeggen. Die ellende, daar zijn we dit keer van verlost.
En ons huis vol zetten met onzinnige spiegeltjes…

Stem Omtzigt!

dagcolumn
3.5 met 2 stemmen 135
Ik heb er vannacht diep over nagedacht. Zo diep, dat de slaap mij niet kon vatten. Ook de diepe slaap niet. Ik ga niet op Pieter Omtzigt stemmen.
Kijk, als er één Kamerlid is die ik het waard vind om mijn stem op uit te brengen, dan is het de onvolprezen Pieter Omtzigt. Hij is een echt Kamerlid. Top. Hij heeft als lid van een coalitiepartij doorgepakt op een plek waar het zeer doet bij alle bondgenoten uit de coalitie, alsmede ook enkele oppositiepartijen en dan in het bijzonder de Partij van…

Het goede nieuws komt dit jaar van DE

dagcolumn
4.8 met 5 stemmen 66
In een jaar vol rampen en onheil – natuurlijk het corona-virus met zeer vele doden wereldwijd maar met veel meer ellende als in Nederland (willekeurig) vijf surfers die verdrinken voor de kust van Scheveningen – komt het nieuws over de topman van het moederbedrijf van DE als balsem voor het aangedane gemoed.
De nieuwe topman Fabien Simon krijgt een startbonus van 10 miljoen euro in aandelen (ruim 22 miljoen gulden), een bonus die kan uitgroeien via opties met dubbele winstrechten tot 33…
A. Steios9 december 2020Lees meer…

Stef Bos te gek goed

dagcolumn
3.2 met 8 stemmen 453
-----------------------------------------------------------------------------------------
De maandag-dagcolumn is een herhaling van de dagcolumn van 10 jaar geleden.
Interessant om te zien in hoeverre omstandigheden, denkbeelden en zienswijzen van toen
nu nog geldingskracht hebben.…

Beperkten

dagcolumn
3.8 met 8 stemmen 143
In Nederland worden heel veel producten voor onze beperkte medemens gemaakt en dat is maar goed ook. We mogen niet gehandicapt zeggen, want de medemens is beperkt. Dankzij deze producten kunnen veel meer mensen meedoen aan de samenleving.
Zo worden er producten gemaakt voor mensen die niet vijftig kilometer per uur kunnen lopen. Ja, sterker, de apparaten die bij miljoenen voor hen zijn gemaakt, kunnen makkelijk honderd kilometer per uur! Er zijn zelfs regels om de maximum snelheid te…

Overpeinzing bij de dood van Diego

dagcolumn
4.6 met 5 stemmen 224
De dood van Maradona betekende veel voor vele Argentijnen. Diego bezorgde de Argentijnen in een ver verleden de wereldtitel mede door met zijn hand te scoren - de VAR bestond nog niet maar God al wel - en door een fantastische dribbel over meer dan de helft van het veld.
De dood van Maradona betekende veel voor vele Napolitanen. Diego bezorgde de Napolitanen meerdere landtitels door prachtige doelpunten en fraaie voorzetten.
Zijn leven tijdens en na zijn actieve voetbalcarrière was niet…