Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2020, week 26

Oud En Der Dagen Zat (1)

dagcolumn
4.3 met 6 stemmen 426
Sinds de uitbraak van de crisis zijn ouderen besmet, ziek, dood, of lijdend aan het etiket ‘hoog risico’. Discussies over het nut van behandeling of een tergend verblijf op de intensive care vulden lang vele mediaverhalen. Buiten de groep verpleeghuis pechvogels schuifelden de senioren door het openbare domein. In de buurtsuper ontweken zij angstvallig de ‘anderen’, welke andersom vaak onverschilligheid toonden over het houden van afstand. Slechts in verlaten parken, uitgestrekte…

Er is niets veranderd

dagcolumn
5.0 met 1 stemmen 103
Het gaat niet om goed of slecht, schreef ik in 1979 in het Oranje Boek, deel 1, Oranje Boek (mijn vorm van dagboek). Het gaat niet over ja of nee, schreef ik verder, het gaat niet om zwart of wit, het gaat om elk ander.
Dat schreef ik toen en dat vond ik veertig jaar geleden belangrijk. En nu nog steeds. Dat is wel bijzonder. Nu nog steeds wil ik nuanceren. Ik leer eigenlijk niets bij, zou je zeggen, want laatst ontdekte ik dat Juultje en ik van hetzelfde hielden, Juultje mijn vrouw, we…

Partij voor de dieren: zo horen mensen niet met elkaar om te gaan.

dagcolumn
4.4 met 5 stemmen 106
De Partij voor de Dieren koos on-line een nieuwe voorzitter. Ruud van der Velden. Ik hoop voor hem en zijn partij dat er niets mis is met Ruud.
Hij is de opvolger van de sympathieke Sebastiaan Wolswinkel, die tegen de zin van de PvdD-coryfeeën Thieme en Koffeman was gekozen door de leden van deze diervriendelijke partij.
Sebastiaan is een voorstander van transparantie en interne democratische processen. Tja, dat is voor de meeste partijen niet zo’n handig standpunt.
Sebastiaan werd op een…

Columnisten gewogen

dagcolumn
4.3 met 7 stemmen 504
Columnisten in overvloed. Dagbladen, weekbladen, maandbladen, TV-magazines, gespecialiseerde bladen, internetsites: het houdt niet op.
In één blad tref je meerdere columnisten aan. Sommigen schrijven dagelijks, anderen wekelijks, maandelijks of onregelmatig.
Het is onmogelijk op alle bladen geabonneerd te zijn. Hierdoor gaat veel interessant leesvoer aan je ogen voorbij.
Ik pleit voor een website die columns dagelijks bespreekt en beoordeelt. Meerdere met name genoemde redacteuren bespreken…

Sabbelkus

dagcolumn
4.8 met 8 stemmen 816
----------------------------------------------------------------------------------------------------
De maandag-dagcolumn is een herhaling van de dagcolumn van 10 jaar geleden.
Interessant om te zien in hoeverre omstandigheden, denkbeelden en zienswijzen van toen
nu nog geldingskracht hebben.…