Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2022, week 15

Verliefd

dagcolumn
3.7 met 9 stemmen 193
September 1966.
Daar sta ik in de gang. Eruit gestuurd. Wachtend op het Hoofd der School dat ik weldra moet bezoeken. Vanwege.. wat zal het geweest zijn, waarschijnlijk hardop zinnen van de dienstdoende frater afmaken nog voor hij adem gehaald heeft..Lachsalvo’s en kuddo’s uit de klas incasserend.
We hebben een gescheiden afdeling voor meisjes en jongens. Ook afzonderlijke pauzes, om zedeloze contacten voor te zijn. Sancties zijn ingesteld om ook na school bij de fietsenstalling de…
trawant16 april 2022Lees meer…

Wat heb je aan deugen?

dagcolumn
4.7 met 3 stemmen 151
Bregman heeft een troostrijk boek voor moeilijke tijden geschreven. Voor de Westerling die corona, de klimaatcrisis en de oorlog in Oekraïne op zich af ziet denderen is er het boek 'De meeste mensen deugen'.
Maar ik ben het niet met hem eens. Het stelt de verkeerde vraag. Waarom deugt een lieveheersbeestje? En waarom deugt een kernbom niet? Het antwoord is terug te vinden in de normen die wij stellen. Een kernbom op Hiroshima deugde in 1945, maar nu één op Rotterdam deugt weer niet. Handel…

Ronald

dagcolumn
4.6 met 5 stemmen 192
Het empathisch vermogen van Ronald de Boer is drooggekookt in de woestijn van Qatar. Ook de laatste werkende hersencellen zijn er gezandstraald. Ronald de Boer is voor een klein miljoen te koop voor iedere bloeddorstige Sheik die een corrupt voetbaltoernooi te slijten heeft. Eventueel in duopak met Clarence Seedorf die ons aanraadt vooral te gaan genieten van het voetbal en ons van al die vervelende verzinsels niets aan te trekken.
Wat is er toch geworden van die koddig brommende Amsterdamse…
trawant10 april 2022Lees meer…