Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2022, week 16

Patattepatat

dagcolumn
4.3 met 3 stemmen 153
Het is nog even wachten op ‘Kronkelvrijdag’, de dag waarop de grote roergangster, het kroonjuweel van D66, weer uit haar Amerikaanse ballingsoord is teruggekeerd. In de hoop dat haar paladijnen het vlekje inmiddels hebben weggewerkt.
Dat kon nog weleens tegenvallen. Het gestotter, gestamel en gehakkel was meelijwekkend om aan te zien. Zelfs Sjoerd Sjoerdsma waar je normaal op tv over struikelt was in geen velden of wegen te bekennen.
Intussen heeft Van Drimmelen ‘geheel vrijwillig’ het…
trawant22 april 2022Lees meer…

Fictie?

dagcolumn
5.0 met 1 stemmen 118
Toen we voor een verzameld publiek en met een journalist van het lokale sufferdje erbij het eerste exemplaar aan de burgemeester van Groningen gaven, reageerde die met de grappige opmerking dat hij een ander exemplaar al uit had en dat ons boek fictie was.
Dat zei hij niet één, niet twee, maar minstens drie keer en misschien wel vaker. Fictie. Nu is fictie soms meer waar dan non-fictie, maar onze ambitie was non-fictie te schrijven en we hebben alles gecontroleerd en gecheckt, dus wilden we…

Sigrid

dagcolumn
4.0 met 1 stemmen 139
Nieuw leiderschap, een open bestuurscultuur en transparantie. Kijk aan! Wie had zijn stem nou niet spontaan aan zulke beloftes geschonken? Zeker als ze uit de mond kwamen van een nieuwkomer in de landelijke politiek. Een vrouw die haar mannetje had gestaan in Syrië, daar de chemische wapens het land uit had geholpen en haar talen sprak.
Ambitie kon je haar ook niet ontzeggen, en na een eindeloze eeuw Rutte, zijn kleurloze management stijl, bleke bette praatjes en geheugenproblemen, was ik wel…
trawant20 april 2022Lees meer…

Propaganda

dagcolumn
5.0 met 1 stemmen 117
Als de overheid stopt met het informeren van burgers en de waarheid probeert te sturen via propaganda, gaat het altijd mis. De eenvoudige reden is, dat overheden er op den duur niet in slagen ethische normen los te zien van praktische normen. De ethische norm is namelijk dat je probeert de waarheid te vertellen. De praktische norm is dat je probeert alleen dat te vertellen wat helpt om je beleid uit te voeren.
In Rusland zie je hoe dat mis kan gaan. In een televisieprietpraatprogramma, zoals…