Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

PTT TPG TNT POST

Toen ik terugkwam van vakantie lag er, tussen de kranten en de post, een brief van TNT Post. In een folder vol ronkende taal werd uitgelegd dat de vertrouwde(?) TPG Post voortaan TNT Post zou heten. Niet alleen de besteller, ook zijn ‘wagenpark’ zou een complete restyling ondergaan. De kleurenfolder werd begeleid door een persoonlijke brief van (de heer? mevrouw?) Herna Verhagen, Commercieel directeur Koninklijke TNT Post BV. Als geschenk was er een oranje, gefrankeerde enveloppe bijgevoegd, die ik mag gebruiken om iemand gratis een brief te sturen.
De volgende ochtend zag ik TNT Post in actie. Vanuit mijn raam zag ik een eindje verderop in de straat een doodgewone fiets staan, met oranje fietstassen vol post. Eén tas stond open en het regende. Vijf minuten later kwam een jongeman van een jaar of twintig aangeslenterd. Hij droeg geen uniform maar wél een schetterend-oranje TNT tas om zijn schouders. Na nog een tweetal stops - waarbij telkens de tas open bleef staan in de regen – was hij bij mijn voordeur aangekomen. Hij viste (bijna letterlijk) een pakje post uit zijn tas en begon de natte verzameling door mijn brievenbus te proppen. Een gedeelte van de brieven en ander – ongevraagd, maar wel geadresseerd – drukwerk scheurde. Hij perste de afgescheurde snippers als laatste door de brievenbus om de klep dicht te kunnen krijgen. Voor zover de post van belang was heb ik die aan de waslijn gedroogd en de snippers aan elkaar gepast. Als dit de “uiterste zorg voor uw persoonlijke post” is, zoals Herna Verhagen schrijft, dan vrees ik het ergste voor de toekomst.
Iedere Nederlander die het nieuws volgt weet natuurlijk dat onze regering de staatsbedrijven als PTT en NS verkoopt om overtollig en niet goed functionerend personeel te kunnen lozen. De overgebleven wernemers krijgen een CAO door de strot geduwd die ze alleen maar kunnen slikken (of stikken). Ik ben benieuwd hoe lang het duurt voor we onze post zelf van het postkantoor moeten halen.

(De gratis, oranje enveloppe heb ik gebruikt om deze brief naar de heer of mevrouw Herna Verhagen te sturen)

Schrijver: Geert Kruideren, 29 oktober 2006


Geplaatst in de categorie: economie

1.4 met 7 stemmen 1.480Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)