Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Vakantie in eigen huis

Bij onze afgelopen vakantie besloten we om het idee van vakantie in eigen land heel letterlijk te nemen en vakantie te gaan vieren in ons eigen huis. Het grote voordeel is dat je niet hoeft in te pakken en niet urenlang van te voren op een vliegveld hoeft te zijn. Je bent gewoon meteen op je bestemming. Het nadeel is natuurlijk dat je in je eigen huis bent en dat het makkelijk een gewone week kan worden.

Om toch een echt vakantiegevoel te creëren hadden we een aantal afspraken gemaakt: geen huishoudelijk werk, niet koken en geen computers. Dat laatste leek ons nog het moeilijkst. Maar het werkte wonderwel. Vanaf maandagochtend hebben we geen computer meer aangeraakt en eigenlijk was dat wel eens lekker voor een tijdje.

Daarnaast hadden we ook een aantal activiteiten buitenshuis en buitenstads gepland. Vier van de vijf dagen waren we dus op stap en deden we dingen waar we anders niet zo snel aan toe komen: een dagje pretpark, een dagje Scheveningen. Verder hebben we ook zoveel mogelijk buitenshuis gegeten. Door al die uitstapjes bespaar je niet zozeer geld, dus daar hoef je het niet voor te doen. Aan de andere kant bepaal je wel helemaal zelf hoeveel je uit wilt geven. En je creëert een vakantiegevoel.

Zoals bij een echte vakantie hebben we ook voldoende afstand kunnen nemen van het gewone leven. We zijn er aan herinnerd dat we prima zonder computer kunnen en hebben besloten eens per maand een computerloze zondag in te stellen. Verder zullen we komende tijd wat vaker zo’n uitstapje in de buurt plannen voor een minivakantie van een dag. We hebben nu weer gemerkt hoe leuk dat kan zijn. Al met al was het een geslaagd experiment, we doen het zeker nog eens.

Schrijver: Yvonne de Bruin, 16 november 2006


Geplaatst in de categorie: vakantie

1.7 met 15 stemmen 1.280Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Yvonne de Bruin
Datum:
16 november 2006
Email:
infoopgeruimdorganizing.nl
Beste Ep,

Dank voor je reactie. Mijn vriend noemt dit 'zakelijk', misschien bedoelen jullie hetzelfde. Ik neem de suggestie ter harte. Oh, en ik kom je met alle plezier helpen met die zolderetage!
Naam:
Ep Meijer
Datum:
16 november 2006
Opgeruimdorganizing? Je zou mijn slagzij makende zolderetage eens moeten zien! Maar dat terzijde. Je stukje kan zo in de Libelle, wat mij betreft. Toch is je beschrijving hier en daar nog wat mat. Je beschrijft wellicht teveel. Hoe voelde het in de achtbaan (de wind door je haren en zo)? Laat het me mee beleven.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)