Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Nieuwe tieten

Ik zag een prachtig meisje op tv. Mooi haar, fijn gezichtje en perfect lijf. Ze was net 19 geworden en had van haar moeder een borstvergroting kado gekregen. Nieuwe tieten voor je verjaardag, ik dacht dat het een Amerikaans broodje Bokito was. Maar dit was geen donorshow met een maar-niet-heus-einde. Dit was bloedserieus. Voor de camera trok een stoet van jonge Nederlandse meisjes langs. Allemaal even knap en allemaal even hard hunkerend naar een stel borsten waarmee ze de straat weer op durfden.

Niet alle moeders deden hun dochters een operatie van €3000 kado, maar allemaal zaten ze erbij te glunderen alsof ze straks een nieuwe auto voor de deur hadden. Ik zag ze zitten, moeder en dochter, voor de tv op hun Seats & Sofa-bank, samen een traantje wegpinkend bij ‘Make me beautiful’ waarin het zoveelste lelijke eendje werd omgetoverd in een zelfverzekerde sexy zwaan.

Mijn lief mag ook graag wegzwijmelen bij zo'n 'make over-show' en dat is echt een verstandige vrouw zonder hooggeblondeerde botox-moeder. Maar deze obsessieve mini-vrouwtjes gaan haar te ver. Ze maakt zich kwaad om de meisjes, om hun moeders, om de strakgetrokken glimmende pr-vrouw van de kliniek en om de stoïcijnse arts die de moralistische vragen van de verslaggever moeiteloos pareert. Wat is dit voor wereld?

Toch liet mijn lief onlangs haar tanden bleken, en bladert ze graag door glamour magazines waarin je nooit een maatje 38 tegenkomt of kleren die je bij de H&M kan kopen. Maar als dromen binnen handbereik komen, blijf je dan dromen of leeg je je spaarpot en koop je een Versace-jurk en laat je schaamlippen couperen door Robert Shoemacher?

Het lijf is tegenwoordig maakbaarder dan de psyche. Wat kan het schelen of je slachtoffer bent van een dwingende maatschappij en een idioot ideaalbeeld? Het risico dat je van dat inzicht nog ongelukkiger wordt, is levensgroot. Waarom zou je je dertien sessies lang met een psycholoog afvragen hoe je tevreden kan zijn met de borsten die je hebt als je voor €3000 van A naar D kan in één middag?

Met schoonheid meer succes en met een nieuwe voorgevel meer kans. Het zit in de mens, net zo goed als de neiging om lelijke eendjes te bespotten en verschoppen. En daar begint de ellende.

Ik ga op zoek naar de kwab of klier die ons bang en onzeker maakt, en ons in de handen drijft van doktoren die beter levens zouden redden. En vervolgens open ik een kliniek waarin ik het verdachte orgaan wegsnij of leegzuig. Voor €3000 de rest van je leven tevreden met jezelf. Een koopje!

Schrijver: Harry van Dooren, 20 juni 2007


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.2 met 16 stemmen 2.174Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
niek
Datum:
29 augustus 2007
Email:
niekstoevenbelthotmail.com
leuk verhaal

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)