Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Le renard

Nu ik op het punt sta om te vertrekken, zal ik het maar toegeven: van begin juni tot begin juli is mijn domicilie: camping La Poche, quartier Mirmande. Vaak sta ik daar ook nog wel eens een paar weken in begin september. Tot mijn eigen stomme verbazing overigens, want deze camping heeft geen enkele uitstraling, geen toeters en bellen, geen subtropisch, maar een gewoon zwembad, geen disco, etc., er is hier eigenlijk helemaal niks, nou ja, kijk zelf maar op www.la-poche.com

Het spul wordt gerund door Jean en Brigitte, een Nederlands-Frans echtpaar met een groot talent voor ‘laissez faire’ en een onwaarschijnlijke dosis gastvrijheid. De douches zijn meestal warm, maar dat is nauwelijks een aanbeveling, want het kan hier zo heet zijn, dat een koude douche een verademing is. De plaatsen zijn maar liefst ongeveer 100 vierkante meter groot dus je hebt veel te veel ruimte rond de tent of caravan. Last van de zon heb je hier nauwelijks, want de camping staat echt vol met bomen, het is één en al schaduw!

Om dagtochten te maken moet je soms wel meer dan dertig kilometer rijden naar het Parc Régional du Vercors of nog verder naar de Mont Ventoux langs eindeloze lavendel- en zonnebloemvelden. Ook een ritje naar de Ardèche behoort tot de mogelijkheden, maar dan moet je wel eerst helemaal de Rhone oversteken. Verder heb je in alle plaatsen wel van die pittoreske markten, die allemaal bezocht moeten worden. Kortom we tobben hier wat af!

In het hoogseizoen wordt er door een animatieteam van alles georganiseerd voor de kinderen, maar in het voor- en naseizoen moeten wij zelf voor ons vertier zorgen. Dat betekent dus vanaf vijf uur ’s middags verzamelen op de ouderenhangplek - het terras bij het zwembad - en dan vloeit de wijn doorgaans rijkelijk. Meestal bakt Brigitte dan maar een bakje frites voor ons, want om daarna nog de barbecue aan te steken is onverantwoord.

Dit jaar heeft Jean voor een speciale attractie gezorgd, door een plaatselijke vos uit te nodigen ’s nachts strooptochten te houden over de camping. ‘s Morgens ligt de inhoud van de diverse vuilniszakken over de paden verspreid. Aan sterke verhalen geen gebrek, iedereen heeft al een methode bedacht om het beest te verjagen of te vangen. Stiekem verdenken we Jean van opzet, want inmiddels brengen we allemaal ons vuil keurig naar de dichte containers en dat bespaart hem een hoop ophaalwerk!

Schrijver: Watze Elgersma, 6 juli 2007


Geplaatst in de categorie: vakantie

4.3 met 10 stemmen 674Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)