Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Komkommertijd

We tobben wat af deze zomer. Geen degelijke hittegolven, geen doden bij de Nijmeegse Vierdaagse, geen verregende Drentse rijwielvierdaagse, geen berichten over een toename van sterfgevallen in onze bejaardenhuizen, gewoon de gebruikelijke nachtelijke ruzies tussen gebrouilleerde echtelieden en hier en daar een steekpartij, ja, helaas ook bij ons in de Betuwe. Maar verder weten de jongens - het zijn nooit meisjes - van ABN-Amro, Fortis, etc., onze gemoederen ook al niet op te zwepen, kortom het is gewoon komkommertijd.

En dan komt het overdonderende bericht dat Bokito weer terug is. Nou dat is wereldnieuws, een speciaal verblijf, beveiligd voor wel zeven ton. Ik verwacht toch binnen een week wel kamervragen over deze absurde uitgave. “Onze kamerfractie heeft kennis genomen van het feit dat in Blijdorp een grondige verbouwing heeft plaatsgevonden. Heeft de Minister daar ook kennis van genomen? Zo ja, heeft de minister daar toestemming voor gegeven en kan de minister dan ook aantonen dat de verbouwing van Blijdorp wel volgens de regels Europees is aanbesteed?”

U hebt het al begrepen, deze kamervragen zullen er nooit komen, want het is komkommertijd in Nederland en dus zit Marianne Thieme natuurlijk in Engeland vanwege de MKZ-crisis. Want daar is echt de pleuris uitgebroken, waar een lekkend laboratorium al niet goed voor is. Maar intussen staat wel de hele Nederlandse veehouderij op scherp – kan iemand mij nu eens overtuigend uitleggen waar dat heen-en-weer gesleep met al die dieren goed voor is? Kunnen we in ons land geen kalveren fokken of biggen vetmesten?

Maar nu even terug naar de komkommer, die moest nu maar eens stevig ergens in Geert Wilders worden gestopt, nee, niet in zijn je-weet-wel, maar in zijn grote mond. Er moeten toch heel wat mensen zijn, die zich nadenkend achter de oren krabben, ze hebben ooit in een vlaag van verstandsverbijstering op deze Ariër gestemd. Het is te hopen dat de therapeuten in ons land inmiddels klaar staan om al deze spijtoptanten te gaan behandelen.

De goeie ouwe tijden van weleer, van de boekverbranding zijn weer aangebroken. Geert Wilders, de hogepriester van extreem rechts, wil als eerste de Koran op de brandstapel gooien. Ja, ja, even het geheugen opfrissen, het was 10 mei 1933: “In Berlijn, maar ook in andere Duitse steden, werden tienduizenden boeken van communistische, joodse of andere niet gewenste auteurs op de brandstapel gegooid. In Berlijn gingen alleen al 20.000 boeken in vlammen op. Alle on-Duitse boeken, die niet aan de eisen van de Cultuurkamer voldeden, werden op bevel van regering Hitler verbrand.”

We zijn een tolerant land, maar wanneer verbannen we Wilders nu eens naar Zimbabwe?

Schrijver: Watze Elgersma, 10 augustus 2007


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.0 met 20 stemmen 773Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
Harry van Dooren
Datum:
15 augustus 2007
Email:
hvandoorenzonnet.nl
Wat is er met ons gevoel voor humor gebeurd? Om dorpsgekken als Janmaat, Glimmerveen en Koekoek konden we altijd lachen. Waarom nemen we Wilders zo serieus en geven we deze clown al die aandacht?
Naam:
joopvandijk
Datum:
10 augustus 2007
Goede column, die Wilders draait helemaal door, kunnen we die ook niet ergens in een nieuw verblijf onderbrengen.
Wilders is toch een stuk gevaarlijker dan Bokito?
Naam:
geert kruideren
Datum:
10 augustus 2007
Email:
geert.kruiderendigitaaltafel.nl
Daar zijn we te tolerant voor, Watze.
Bovendien hebben ze het in Zimbabwe al moeilijk genoeg met Mugabe.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)