Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

De Spijker

Adri van Tiggelen. Het zou je fietsenmaker kunnen zijn, zo'n degelijke bij wie je 'm op dezelfde dag tegen vijven kunt komen ophalen. Adri van Tiggelen. Een voornaam (zonder 'e') en een achternaam (met dubbel 'g') die staan als een huis – niks meer aan veranderen. Adri van Tiggelen. Proef het drie keer op je tong en je zit in een jongensboek, ergens ver weg.

Adri van Tiggelen. Misschien wel de meest onopvallende speler van Oranje op het Europees kampioenschap voetbal in 1988, weet u nog? Adri van Tiggelen. De linksback die, met zijn passje op Arnold Mühren, zijdelings betrokken was bij de wereldgoal van Marco van Basten in de finale tegen Rusland. Adri van Tiggelen. Verdienstelijk postbode in Oud-Beijerland, al heeft hij als bezorger nooit de absolute top gehaald.

Adri van Tiggelen. Bijnaam: De Spijker, vanwege zijn tanige gestalte en zijn harde tackles. Adri van Tiggelen. Tegenwoordig trainer, zoals menig oud-profvoetballer. Adri van Tiggelen. Neemt tot de winterstop de honneurs waar bij Sparta, waar hij de laatste wedstrijd mag skippen omdat hij al een vakantie had geboekt.

Adri van Tiggelen. Nooit te beroerd om zich te laten interviewen voor het programmaboekje, waarin hij dan verkondigt dat zijn spelers 'doorgaan tot het gaatje'. Adri van Tiggelen. Op persconferenties altijd wel te betrappen op een uitspraak als: “Er viel geen vertogen woord.” Adri van Tiggelen. Geloof het of niet: vanaf heden beschikbaar als gastspreker voor uw evenement.

Schrijver: Quirijn Metz, 11 december 2007


Geplaatst in de categorie: sport

2.3 met 9 stemmen 1.400Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Happyturf
Datum:
11 december 2007
Email:
henkvanblijderveenzonnet.nl
Ik heb respect voor onze Spijker. Maar het valt me op dat hij in de loop der tijden een wat andere gelaatskleur heeft gekregen. Zou hij wel in het goed beroep zitten? Trainer zijn is tenslotte stressen.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)