Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Bloem & Blad

Hoezo een dorre boel in medialand? Wegens zwangerschap van de huidige collega is de redactie van het Vakblad voor de Bloemisterij – dat ernaar streeft om telers van bloemen en planten op de hoogte te houden van alle ontwikkelingen in het vakgebied - op zoek naar een webredacteur. Zou het een baan zijn met doorgroeimogelijkheden? Het betreft in elk geval een tijdelijke functie, maar daar kun je het niet om laten. Is het hele leven niet tijdelijk?

De Stichting Vakinformatie Siergewassen (je zult er maar werken als telefoniste) verzorgt de redactie van vier voorstaanstaande vaktijdschriften: Vakblad voor de Bloemisterij, Bloem & Blad, Tuin & Landschap en De Boomkwekerij. Dat zijn nog eens namen! Nooit geweten – of eigenlijk: nooit durven dromen - dat de tuinbouwsector zo veel bladen kende. Bloem & Blad! Simpeler kan niet, maar het staat als een huis. Ik ga het binnenkort in de bieb een keer doorbladeren.

Het had me wel wat geleken: webredacteur bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Er was vast een wereld voor me opengegaan. Wie weet was er iets moois opgebloeid tussen mij en de redactie, of nog mooier: een redactrice van Tuin & Landschap. Maar nu gaat mijn fantasie met me op de loop. Mijn gebrek aan kennis van de tuinbouwsector maakt mij voorbaat ongeschikt voor de functie, ik weet het. Ik zal deze baan uit mijn hoofd moeten zetten.

Rest mij een sollicitatie bij De Paardenkrant, een onafhankelijk nieuwsblad voor de sport en fokkerij, dat twee keer per week verschijnt. Weet ik alles van paarden? Nee, niet alles. Ik weet wel meer van paarden dan van bloemen. Of dat genoeg is, is de vraag. Ik heb ooit een blauwe maandag op paardrijden gezeten. Geen groot succes: ik lazerde er voortdurend af. The story of my life.

Schrijver: Quirijn Metz, 11 maart 2008


Geplaatst in de categorie: werk

1.5 met 6 stemmen 682Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
geert kruideren
Datum:
11 maart 2008
Email:
geert.kruiderendigitaaltafel.nl
Kun je eindelijk leren 'bloemschrikken', te beginnen bij paardebloemen.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)