Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

kutbommen

Geachte heer Bush, beste George,

Omdat u de PR van Israël verzorgt en niet zeurt over die 113 VN-resoluties die we in de afgelopen 60 jaar aan onze laars hebben gelapt, houden wij de Amerikaanse wapenindustrie in het zadel.

Nu zijn er de laatste tijd wat klachten over uw clusterbommen. Van die verrekte dingen ontploft de helft niet. Dat wil zeggen: niet op het moment dat wij een gebied willen zuiveren van Palestijnse terroristen. Ja, ik weet dat u ze ‘vrijheidsstrijders’ noemt, maar daar gaat het nu niet om. Het gaat erom dat van een beetje effectief uitroeien geen sprake kan zijn met dat veredelde vuurwerk dat u levert.

Een fijne kolonie kan je na zo’n bombardement ook wel op je buik schrijven, want die kutbommetjes blijken opeens wel te exploderen als je je moestuin aan het wieden bent.

U zult misschien denken dat het Shimon worst zal wezen als een Palestijns kind door zo’n blindganger een armpje wordt afgerukt, maar geloof het of niet, daar heeft Israël helemaal niks aan. Het is dan misschien wel één stenengooiertje minder, maar de wereld ziet alleen een gewond kind. Da’s geen beste reclame, dat weet u zelf ook wel met al die jochies in Irak.

Het is allemaal niet nodig, mister Bush. Wij weten als geen ander hoe je een effectieve clusterbom maakt. Echt 99% rendement: opstijgen, afwerpen… boem! De terrorist die dat overleeft, zit gegarandeerd in een rolstoel.

Ik wil u voorstellen dat wij die bommen weer gewoon zelf gaan maken. Doen waar we goed in zijn. Strooit u uw eigen rotzooi lekker uit boven Irak of Afganistan. Of pak er een ander schurkenstaatje bij.

Ik beloof dat we de rekening gewoon zullen betalen. Als u maar aardige dingen over ons blijft zeggen.

Sincerely yours,

Shimon Peres

Schrijver: Harry van Dooren, 21 mei 2008


Geplaatst in de categorie: oorlog

4.2 met 9 stemmen 643Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)