Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Verbeter de wereld, begin in je keuken

Je komt ergens wonen en je deelt je huis zo logisch mogelijk in. Maar dat doe je op de dag van de verhuizing of vlak daarna. Je hebt het huis dan nog niet echt gebruikt.

In de eerste week verschuif je nog eens wat, maar daarna heb je het gevoel dat alles altijd zo geweest is. En dat het ook zo blijft. Al heel snel is het niet meer nieuw voor je. De indeling van het huis is zoals die is. En eventuele bijbehorende ongemakken accepteer je gewoon.

Dus als je ver moet lopen om iets te pakken dan doe je dat. Na twee weken denk je daar al niet meer over na. Gewenning, gewoonte, gemakzucht? Ik weet het niet. Maar volgens mij ben ik niet de enige bij wie het zo werkt.

Neem nou onze keuken. Als ik kruiden gebruik dan moet ik eigenlijk altijd de hele keuken door. En ook als ik aluminiumfolie en ovenpapier pak. Ik heb dat allebei in een lade. Oké, het is misschien maar drie meter, maar met een hete pan in je handen kan dat een heel eind zijn. Vorige week zag ik opeens het licht: als ik die twee lades nou gewoon eens omruil! Werkt natuurlijk veel beter, nu heb ik tenminste de dingen onder handbereik.

Mijn leven is weer een stukje makkelijker. Niet dat dat jou iets kan schelen. Waar het om gaat is dat iedereen dingen accepteert die niet handig zijn, maar die ‘nu eenmaal zo zijn’. Maar vaak hoeft dat helemaal niet. Draai het eens om, kijk er eens anders naar, want vaak hoeft het helemaal niet zo te zijn.

Schrijver: Yvonne de Bruin, 12 juni 2008


Geplaatst in de categorie: verhuizen

1.7 met 6 stemmen 777Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
Outsider
Datum:
20 juni 2008
Mijn reacties worden gewoon genegeerd. Dan is dit wel de enige en laatste keer geweest dat ik reageer op een stukje van De Bruin.
Naam:
Outsider
Datum:
18 juni 2008
Vreemd dat er helemaal geen antwoord komt.
Naam:
Outsider
Datum:
13 juni 2008
Er is mij iets niet duidelijk. Je zegt dat je allebei (aluminiumfolie en bakpapier of ook de kruiden?) in één lade hebt en even later zeg je: 'als ik die twee lades nu eens gewoon omruil.'
Welke twee lades? Ik neem aan dat je de lade die het verst van het fornuis of kookstel staat, hebt verwisseld met de lade die het dichtst bij het fornuis staat, maar erg duidelijk is het niet.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)