Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Zomer

Eindelijk is het mooi weer. Natuurlijk is het nu meteen weer erg warm, maar zo gaat het nou eenmaal in dit land. Mij hoor je niet klagen.

Ik werk de zomerperiode meestal door. Mijn vakanties hou ik in voor- en najaar. Toch is het werken met dit weer anders. Veel collega’s zijn met vakantie, dus je kunt niet alles doen wat je zou willen doen. Wat ik wel doe zijn van die acties waar ik maar steeds niet aan toe kwam: dingen die rustig uitgewerkt moeten worden en waar ik een beetje mee moet rommelen voordat het wat wordt. In de koelte van de kantoorairco kan ik prima nadenken.

Het is een beetje zoals werken tussen Kerst en Oud en Nieuw, dat voelt ook altijd anders. Meer relaxed en alsof er niet zoveel hoeft. En ondertussen krijg ik dan toch nog wat gedaan. Als iedereen straks weer aan het werk is, dan ben ik helemaal voorbereid.

Als je ’s ochtends zonder jas op de fiets kunt stappen, dan voelt dat ook al meteen stuk feestelijker dan anders. Thuis ga je toch ook andere dingen doen. Je gaat al gauw eens even buiten zitten met een drankje en de televisie blijft uit. Je mijmert en staart wat voor je uit.

En in het weekend valt er een soort loomheid over me heen: ik hoef niet zo nodig. Al die dingen die normaal zo nodig moeten, die lijken opeens toch minder urgent. Ach, als iedereen meerdere weken met vakantie kan, dan zullen die acties van mij toch ook wel even kunnen wachten?

Ja, het leven is beslist meer ontspannen in de zomer. Je zou willen dat je dat gevoel het hele jaar kon vasthouden.

Schrijver: Yvonne de Bruin, 31 juli 2008


Geplaatst in de categorie: jaargetijden

2.1 met 12 stemmen 1.153Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)