Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Schuld is hip

Al die mensen die maar moeilijk doen over schuld. Ik kan er niet over uit. In het dagelijks leven, maar vooral in het voetbal. Feyenoord bijvoorbeeld, schijnt 21 miljoen Euro schuld te hebben.

Is het dan zo ver gekomen? Durven we in Nederland niet eens meer de schijn op te houden? Dat Ajax Feyenoord en PSV geen potten meer breken in Europa is één ding. Dat ik het met AZ nog wel eens wil zien een ander.

Maar laten we elkaar geen mietje noemen. Liverpool heeft 450 miljoen Euro schuld. Real Madrid het dubbele en FC Barcelona de helft. Inter Milan doet niet aan boekhouden en als Galatasaray Frank Rijkaard presenteert als nieuwe trainer hoor ik de geldkraan rinkelen.

Nee, in dat opzicht is Feyenoord veruit de hipste club in Nederland. Ik geloof daarom ook niet in die zogenaamde schuldsanering van Eric Gudde. Ik zou zeggen: laat die nog maar wat oplopen. Koop eens wat spelers.

Pavel Nedved schijnt ermee te willen stoppen. Halen! Ronaldinho doet het even niet zo lekker. Maar Wisgerhof of Wielaart kom je ook met een bierbuikje nog wel voorbij. En als centrale verdediger zie ik die gewezen voorstopper van München wel zitten.

Met zestig miljoen schuld op naar de titel: zoals het een echte Europese topclub betaamt!

Schrijver: Jaap van der Heijden, 10 juni 2009


Geplaatst in de categorie: geld

3.3 met 6 stemmen 272Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)