Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Nee, dan de rechtse hobby’s

Nog steeds duiken ze op. De beruchte linkse hobby’s. Te lief zijn voor armoedzaaiers, criminelen. Subsidie aan kunst. Hoge uitkeringen. Dat soort werk. Dat linkse politici hiermee het land naar de afgrond leiden, is het door de PVV veel bereden stokpaardje. De VVD doet daar graag aan mee. Nee, dan de rechtse hobby’s. Die brengen het land wél verder.

Ten eerste de beloning.
De markt bepaalt wel wat goed is. Dat de toppers ook de vetste onkostenregelingen krijgen én de privileges én de bonussen – dat alles is niet oneerlijk, maar neoliberaal. Net zo als méér markt in de zorg. Gooi de prijzen van tandartsen maar vrij. Worden we beter van.

Dan het hardrijden. Rechtsen zoeven graag met 130 km/u over ‘s Heeren wegen. Liefst nog een tandje erbij. Zodra het kan vliegen ze achter hun turbootje aan richting oostgrens. Braaf halen ze hun voetje van het gas als hun detector een snelheidscontrole of flitspaal signaleert, want boetes betalen daar zijn ze vies van. Da’s logisch. Op de Duitse autobahn beleven ze hun ultieme raceorgasme – tot wel 200. Past goed bij deze snelle tijd. Dat het aantal slachtoffers in het snelverkeer toeneemt bij hogere snelheden en dat oren en milieu eronder lijden, is typisch linkserig gezeur.

Wat valt er verder nog te lezen in het Groot Rechts Sprookjesboek? Ja natuurlijk, het ontslagrecht moet versoepeld. Die lastige werknemers hebben veeeels te veel rechten, die moet je dus lekker vlot kunnen dumpen. Dat er een generatie jongeren bezig is om knap gefrustreerd te raken omdat zij jarenlang in tijdelijke contracten bungelen – who cares?

De linksen dus.

Maar, en daar hebben de rechtsen een punt: deden de linksen het zo goed? En hoe zit het met de middelsten, de confessionelen? Dankzij hun talent om nooit te kiezen wordt zelfs het kwaad met de mantel der liefde bedekt. Wat dat kan aanrichten weten we, nu de commissie Deetman maar liefst 20.000 gevallen van kindermisbruik onder die mantel wegtrok.

Misschien... Ja, waarom niet? We gaan iets nieuws doen.

We heffen rechts, links en midden op. Weg met die ouwe meuk. We voeren de vier I’s in. Iedereen die Integer is, een goede Intentie heeft, én zich Inzet mag meedoen. En dan bouwen we, verlost van partijpolitiek gekissebis, samen aan een nóg betere wereld.


Zie ook: http://www.gmboekentekst.nl

Schrijver: George Knottnerus, 23 december 2011


Geplaatst in de categorie: politiek

3.5 met 16 stemmen 297Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)