Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Beesten in bed

Ook u kent er ongetwijfeld enkele, want ze zijn met almaar meer: de vegetariërs. Ik moet er niet van weten. Die extreme afzweerders van een sappig stuk vlees, die ons maar al te graag een schuldgevoel aansmeren als we een subtiel lachje niet kunnen onderdrukken bij het zien van een steak béarnaise. Ik noem die slavreters ook wel eens de wansmakelijke veggieburgers van onze maatschappij.

Al moet het gezegd dat ik soms overweeg om een paar dagen geen vlees meer te eten, zeker als ik op een doordeweekse werkdag een vrachtwagen met varkens voorbijrijd, op weg naar de slachtbank. Ze kijken dan door de tralies naar de auto’s die passeren, zonder te beseffen dat ze nog geen uur later ondersteboven aan een vleeshaak hangen.
Moet dat echt, denk ik dan, dat onschuldige dieren sterven omdat vlees in mijn voedselpiramide helemaal aan de top staat? Alsof het nog niet genoeg de verkeerde kant opgaat met mij op zo’n moment, probeer ik dan te schatten hoeveel koeien, varkens en kippen ik in mijn lamlendige leven al achter de kiezen heb gestoken. Zijn het er zeventig, honderdtweeëndertig, vierhonderdzeventien? Gelukkig verdwijnen die gedachten nog voor ik mijn auto geparkeerd heb op de parking van mijn eigen slachtbank, zoals ik mijn werk ook wel eens durf te noemen. ’s Middags eet ik in de bistro dan een schnitzel in plaats van varkensgebraad, omdat paneermeel de werkelijkheid toch altijd iets beter verdoezelt.

Ik heb in het verleden wel eens een vegetarische maaltijd verorberd, al moet u dat met een korrel zout nemen, want na een uur had ik alweer honger als een paard. Het is bekend dat je met een berg sla, tofu en gepocheerde wortelen geen lege maag vult. Geen wonder dat veggieburgers hele dagen door aan de Twix en de Snickers zitten.

Alle soja nog aan toe, zouden vegetariërs gemiddeld acht jaar langer leven omdat ze door hun tekort aan cholesterol en dierlijk vet geen hartzieken, diabetes, overgewicht en kanker krijgen.
Op de koop toe is deze week uit een onderzoek gebleken dat die droogstoppels van vegetariërs stukken beter zijn in bed dan wij, carnivoren. De plantaardige producten die ze elke dag naar binnen spelen, zouden hun sekshormonen aanwakkeren, met ongeziene gevolgen in de slaapkamer. Wij, vleeseters, moeten ons bloed met alle kracht die we hebben door onze dichtgeslibde aderen zien te pompen, en tegen dat het is waar het moet zijn, zijn we al uitgeteld. Terwijl die herbivoren beesten zijn in bed. Ze moesten beschaamd zijn.

Schrijver: Johan De Smet, 25 november 2012


Geplaatst in de categorie: voedsel

4.5 met 26 stemmen 373Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Monique Methorst
Datum:
25 november 2012
Email:
moi636yahoo.com
Geniaal, mooie woordspelingen ook.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)