Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Ko

We hadden een staatssecretaris en hij heette Ko. Hij was een populaire gedeputeerde in de provincie Gelderland en woonde in Nijmegen. Of nee, hij woonde in Zwolle, maar als hij naar zijn werk ging, declareerde hij gewoon de woon-werk afstand van Nijmegen naar Arnhem, want op papier woonde hij in Nijmegen.

Dat is valsheid in geschrifte! Hij heeft de provincie Gelderland voorgelogen, zodat hij minder geld kreeg dan waar hij recht op had! Dit is negatief graaien. Het is bijna geld storten, want de afstand van Zwolle naar Arnhem is groter dan die van Nijmegen naar Arnhem. Hij heeft zichzelf tekort gedaan.

En Ko maakte het nog erger. Hij betaalt alle onterecht gedeclareerde gelden terug. Sterker, de keren dat hij wel in Nijmegen heeft geslapen en dus recht had op het reisgeld van Nijmegen naar Arnhem, ook dat geld betaalt hij terug. Hij heeft geen zin om zijn agenda’s door te ploegen om te bewijzen, wanneer dat was. Dat is opnieuw negatief graaien. Geld naar de overheid werpen.

U mag wel weten dat de reserves van de provincie Gelderland een van de grootste reserves van alle provincies is. Ko brengt dus enkele honderden eurootjes naar de grote geldberg van Gelderland. Op zich een edele zaak, want hij verhoogt daarmee de geldberg van de Gelderse burger. Hij neemt bovendien ontslag als staatssecretaris. U zou denken, die man is nu wel genoeg gestraft voor het niet graaien. Maar nee.

De PVV noemt het valsheid in geschrift! De partij is er als de kippen bij om hem te laten vervolgen. Dit moet tot de bodem worden uitgezocht! Straks heeft hij nog wel meer geld niet geïnd! Aanpakken die man!

Maar, beste PVV, hoeveel kost het vervolgen van Ko Verdaas eigenlijk?

Schrijver: Jan R. Lønsing, 13 december 2012


Geplaatst in de categorie: politiek

3.0 met 1 stemmen 174Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)