Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Vergaderen

Vergaderen is een rustmoment in het werk, waarbij de ijdele mens de gelegenheid hebben tot pronken en de luie mens gelegenheid tot contemplatie en de verslaafde zijn internetrelaties onder of boven tafel bij kan houden en waarbij de aanwezigen elkaar het gevoel geven dat ze productief bezig zijn, zolang er maar iemand aan het woord is, een grap maakt of zolang er maar gelachen wordt en iemand koffie voor iemand anders schenkt, terwijl de punten een voor een worden afgehandeld. Als de vergadering te kort duurt, kan er altijd nog iets ter tafel komen. Te lang kan een vergadering niet duren.

De sfeer van vergaderen hangt tussen gezelligheid en spanning. Het mag niet te gezellig worden, want dat verdwijnt het aura van nut en het mag niet te spannend worden, want dan is het niet leuk meer en dan kun je net zo goed het werk doen waarvoor je die ochtend naar het bedrijf bent gekomen.

Hoewel mensen graag vergaderen, is iedereen er over eens dat er te veel vergaderd wordt. De luie mens heeft immers de vergadering niet nodig voor zijn contemplatie, terwijl de verslaafde het voortdurend gepraat storend vindt voor zijn daadwerkelijk belangrijke activiteit en ijdele mens heeft uiteraard momenten dat hij heel tevreden is, dat wel, maar ook perioden dat hij niet aan het woord is en dat niemand tegen hem praat en dat hij dus niet gestreeld wordt. Die tijd kan wat hem betreft op de vergadertijd bespaard worden. Dat mensen toch graag vergaderen, ligt daar aan, dat ze hun gewenste activiteit vaak nog slechter kunnen combineren met hun andere werkzaamheden.

En de gezelligheid kent geen tijd.

Schrijver: Jan R. Lønsing, 31 juli 2014


Geplaatst in de categorie: werk

2.7 met 3 stemmen 187Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)